Connect with us

Numărul parcurilor industriale a ajuns la 90 în țară/Trei sunt la Iași

O hală în construcție la parcul industrial Miroslava

Proiecte publice

Numărul parcurilor industriale a ajuns la 90 în țară/Trei sunt la Iași

Numărul de parcuri industriale a crescut ușor în ultimii doi ani: de la 79 în 2017 la 90 în 2020. La Iași, numărul a crescut de la 2 la 3: două în Miroslava și unul la Lețcani. Citește care era situația parcurilor în 2018 și 2019.

Singurul care funcționează este parcul industrial 1 din Miroslava (cel din zona Delphi), dar și parcul 2 din aceeași localitate (în spatele Antibiotice) va deveni operațional în curând în condițiile în care unul dintre cei mai importanți investitori (Mennekes) a început construcția fabricii pentru industria automative. În 2018, APIX.ro a anunțat în exclusivitate planurile companiei germane.

Citește și Cine sunt rezidenții Parcului Industrial 1 Miroslava

În schimb, parcul de la Lețcani, gestionat de Consiliul Județean, a rămas doar cu titlul de parc industrial. În 2018, compania Dogu Pres a anunțat o investiție de 10 milioane euro în acest parc, dar proiectul nu s-a concretizat.

Un alt parc industrial vehiculat la Iași a fost cel propus de Primăria Iași la platforma Fortus, proiect care, de asemenea, nu s-a concretizat, deși municipalitatea a intrat în proprietatea unor terenuri și active de la fostul combinat.

În țară, singurele județe unde nu există parcuri industriale sunt Vrancea, Vaslui, Tulcea, Teleorman, Mehedinți, Maramureș, Harghita, Călărași, Caraș-Severin, Buzău și Brăila.

Cele mai multe parcuri sunt în județe precum: Prahova (15), Cluj (10), Brașov (9) și Bihor (7).

Continue Reading

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top