Connect with us

O firmă israeliană începe construirea a 8 blocuri în Galata: Primăria a emis autorizația

Investiții private

O firmă israeliană începe construirea a 8 blocuri în Galata: Primăria a emis autorizația

Compania Tala Iapis SRL are undă verde pentru a începe construirea a 8 blocuri în Galata, pe str. Iftimie Bârleanu nr. 36F, după ce Primăria Iași a eliberat o autorizație în acest sens (517/2023), în condițiile în care Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobat încă din anul 2019 de către Consiliul Local (CL).

Conform actului de autorizare citat, cele 8 blocuri vor avea un regim de înălțime cu parter și 5 etaje și vor găzdui, în total, aproape 400 de apartamente. „Se vor realiza 380 de locuri de parcare, din care suprateran 228 de locuri și 152 locuri la parterul clădirilor. Fiecărei unități locative îi corespunde un loc de parcare aferent”, se precizează în autorizația 517/2023.

Terenul se află într-o zonă de „boom imobiliar”

Cele mai mai multe apartamente (220) vor avea câte o cameră, iar restul vor avea câte 2, 3 și 5 camere. Investitorul are la dispoziție o suprafață de 1,2 hectare, teren care a fost dezmembrat dintr-o proprietate mai mare care este deținută de omul de afaceri Eusebiu Siminiceanu, prin intermediul firmelor sale, el fiind unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din oraș. În ultimii ani, Siminiceanu a pregătit „la cheie” terenurile: a asigurat extinderi de rețele de utilități și a obținut aprobare de la Primărie pentru planuri urbanistice zonale.

Firma Tala Iapis a fost înființată în iulie 2021, iar, un an mai târziu, a început să cumpere terenuri la Iași, suprafața din Galata fiind cumpărată cu circa 2 milioane euro. Societatea este deținută în proporție de 100% de o altă companie: Talias Assets SRL. Această din urmă firmă este deținută de alte două societăți: Talrom Morlat (75%) și Tlalim Cis SRL (25%). În toate aceste companii sunt implicați oameni de afaceri din Israel, iar unii dintre aceștia au dublă cetățenie (poloneză sau islandeză). Toate societățile au fost înmatriculate în municipiul Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top