Connect with us

O clădire de birouri va fi ridicată peste drum de Palas

Investiții private

O clădire de birouri va fi ridicată peste drum de Palas

O cunoscută firmă ieșeană vrea să construiască o clădire de birouri peste drum de complexul Palas. Este vorba despre Beauty Mania SRL, societate ce are 10 parfumerii în orașe preucm Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Bacău, Roman, Vaslui, Onești și Bârlad.

Amplasamentul investiției:

Din estimările apix.ro, firma are la dispoziție aproape 1.500 mp pentru realizarea investiției. Deocamdată, Beauty Mania SRL a început întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal pentru „construire clădire birouri cu spații comerciale la parter”. Nefiind încă disponibil acest plan nu putem prezenta la acest moment și modul în care investitorul vrea să amplaseze clădirea sau ce indicatori urbanistici va propune.

În schimb, apix.ro a consultat Planul Urbanistic General (PUG), cel aflat în avizare de care să ține cont la nivel informal în procesul de autorizare de la nivelul municipalității. În noul PUG, pentru zona în care este propus proiectul, este propuse clădiri cu înălțime medie (demisol, parter și patru etaje), izolate sau cuplate, retrase față de aliniament și cu funcțiune mixtă (locuire și servicii).

Regimul minim de înălțime este de până la două etaje, în condițiile în care înălțimea maximă ajunge la 20 metri, ceea ce pentru o clădire de birouri ar însemna cinci niveluri. PUG-ul prevede și o excepție, care se aplică în cazul de față:

În cazul în care la intersecții există deja o marcare pe colț a poziției favorizate a clădirilor printr-un plus de înălțime, se admite pe colț depășirea înălțimii maxime admisibile cu cel mult un nivel”, se arată în documentul strategic.

Indicatorii urbanistici recomandați pentru zonă: 70% – procent maxim de ocupare a terenului și 3,5 – coeficientul maxim de ocupare a terenului (raportul dintre suprafața desfășurată construită și parcelă).

Zona de construire se află peste drum de Palas:

Deocamdată, Beauty Mania SRL a obținut, în luna aprilie, un certificat de urbanism ce stabilește necesitatea întocmirii planului urbanistic zonal.

Societatea este specializată în comerțul cu amănuntul al produselor cosmetice și de parfumerie, iar în 2016 – an pentru care sunt disponibile cele mai recente date financiare, Beauty Mania a înregistrat o cifră de afaceri de 18,3 milioane lei și un profit net de aproape 1,9 milioane lei, în condițiile în care a avut aproape 50 de angajați.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top