Connect with us

PMI: Toate cele 10 stații de betoane din Iași au nereguli în activitate

Toate stațiile de betoane din Iași au probleme

Utile

PMI: Toate cele 10 stații de betoane din Iași au nereguli în activitate

Poliția Locală a declanșat, în ultima lună, o serie de controale la stațiile de betoane de pe raza orașului. Potrivit unui comunicat al Primăriei, au fost identificate și verificate 10 stații de betoane, după cum urmează: SC Geprocon SA (strada Aeroportului nr. 1), SC BCC Agregate Betoane SA (șoseaua Ungheni nr. 12), SC HeidelbergCement România SA (strada Sf. Ioan nr. 1), SC Construcții Hidrotehnice SA (strada Aurel Vlaicu nr. 88A), SC TVI Construct SRL (șoseaua Iași – Tomești nr. 19A, km 1), SC ELRO Beton SRL (șoseaua Nicolina nr. 175), SC West Star SRL (strada Rampei nr. 1), SC BCC Agregate Betoane SRL (strada Rampei nr. 9A), SC Spiroca SA (șoseaua Tomești km 1) și SC Andy Trans Invest SRL (bulevardul Chimiei nr. 14).

„La toate societățile au fost constatate nereguli, cea mai gravă abatare fiind în cazul SC Geprocon SA, căreia îi lipsea autorizația de construcție. În acest caz a fost aplicată o sancțiune contravențională de 1.000 lei și a fost impusă intrarea în legalitate până în data de 11 august. La aceeași firmă s-au mai constatat lipsa plasei de protecție împotriva prafului pe perimetrul exterior al societății, lipsa rampei de spălare a roților și osiilor autovehiculelor care ies din incinta societății și lipsa prelatelor de acoperire a materialelor care pot fi împrăștiate de vânt”, se arată în comunicatul Primăriei.

Geprocon SA a fost singura stație de betoane amendată, celelalte nouă primind somații.

În cazul SC BCC Agregate Betoane SA lipseau plasa de protecție antipraf și rampa de spălare a roților și osiilor, iar SC HeidelbergCement România SA nu avea plasă împrejmuitoare. La SC Construcții Hidrotehnice SA lipseau plasa de protecție de pe perimetrul exterior și rampa de spălare a roților, platformele betonate nu erau umezite, iar materialele folosite la prepararea betonului și care putea genera praf nu erau acoperite cu prelate. SC TVI Construct SRL nu deținea plasă de protecție pe perimetrul exterior, iar camioanele care aducea materiale nu erau acoperite cu plasă. SC ELRO Beton SRL nu deținea plasă de protecție antipraf, iar SC West Star SRL mai avea nevoie de un gard împrejmuitor cu o plasă de protecție antipraf, un turbojet pentru spălarea autovehiculelor care ies din stație și o instalație de umectare a materiei prime.

La SC BCC Agregate Betoane SRL lipseau recipientele de colectare a deșeurilor, gardul împrejmuitor cu plasa de protecție antipraf, turbojetul pentru spălarea autovehiculelor care ies din stație și instalația de umectare a materiei prime. SC Spiroca SA mai avea nevoie de o plasă de protecție a perimetrului în zona de manipulare a materialelor folosite în procesare, o plasă de protecție a depozitelor de materiale care se află depozitate în afara separatoarelor și o rampă de spălare prevăzută cu turbojet și o instalație de umectare a materialelor generatoare de praf. În cazul SC Andy Trans Invest SRL s-au constatat lipsa spațiilor de depozitare a deșeurilor, lipsa plasei de protecție a perimetrului în zona de manipulare a materialelor folosite în procesare, neacoperirea cu plasă de protecție a materialelor care se află depozitate în afara separatoarelor și lipsa rampei de spălare prevăzută cu turbojet și a instalației de umectare a materialelor generatoare de praf.

Potrivit Primăriei, controalele au fost făcute în baza Hotărârii Consiliului Local 321/2017 – Regulamentul privind respectarea condițiilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construcții în Municipiul Iași și a Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2005 privind protecția mediului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top