Connect with us

Primăria va amenaja prima trecere de pietoni supraînălțată din oraș, în vecinătatea unei școli

Trecere de pietoni supraînălțată din Piatra Neamț

Mișcări civice

Primăria va amenaja prima trecere de pietoni supraînălțată din oraș, în vecinătatea unei școli

Citadin va efectua lucrări de supraînălțare a unei treceri de pietoni din oraș, în vecinătatea Școlii Gimnaziale „B.P. Hașdeu”, pe str. Ion Creangă. Societatea civilă a solicitat Primăriei în mai multe rânduri o astfel de „măsură de calmare a traficului”, propuneri în acest sens venind din partea Alianței pentru Promovarea Transportului Alternativ (APTA).

Potrivit APTA, inclusiv Poliția județeană a recomandat Comisiei de circulație o astfel de măsură, un punct de vedere similar având și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, dar, până acum, nu a fost pusă în practică. Scuza Primăriei? Astfel de treceri nu sunt reglementate din punct de vedere legal.

În schimb, APTA a subliniat că treceri supraînălțate sunt realizate în mai multe orașe din țară și și-au dovedit eficiența: București, Galați, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Arad, Turda etc.

„Având în vedere nevoia de prevenire a accidentelor și luând în considerare faptul că pietonii sunt mai vulnerabili în fața șoferilor imprudenți, rolul trecerilor supraînălțate este esențial. Dacă trecerile sunt semnalizate corect și este respectată viteza legală de circulație, acestea nu prezintă riscul de a deveni trambuline pentru șoferi. În schimb, au potențialul de a crește considerabil siguranța pietonilor. În plus, caracterul permanent al trecerilor de pietoni supraînălțate va genera și o schimbare de conduită în trafic, sporind atenția șoferilor cu precădere pe segmentele de carosabil aflate în proximitatea instituțiilor de învățământ”, se arată în adresa APTA către Primărie, semnată de Alex Luchici.

Organizația a propus Primăriei, pentru început, treceri supraînălțate în zona următoarelor unități de învățământ: Școala „B.P. Hașdeu”, Colegiul „Vasile Adamachi”, Liceul de Informatică, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul „Costache Negruzzi”, Colegiul „Vasile Alecsandri”, Liceul „Dimitrie Cantemir”, {coala „Titu Maiorescu”, Colegiul „Octav Băncilă” și Școala „Al. Vlahuță”. Deocamdată, Primăria a preluat doar propunerea privind Școala „B.P. Hașdeu” iar, după aprobarea deciziei în Consiliul Local (miercuri, 31 august) lucrările vor fi executate de către Citadin, în contextul obținerii avizului Poliției Rutiere: trecerea va fi supraînălțată la un unghi de sub 10%.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Mișcări civice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top