Connect with us

PUZ finalizat pentru parcarea supraetajată din Mușatini: proiectul a fost inițiat acum 3 ani și a bifat deja o licitație eșuată

Local

PUZ finalizat pentru parcarea supraetajată din Mușatini: proiectul a fost inițiat acum 3 ani și a bifat deja o licitație eșuată

O parcare supraetajată cu 250 de locuri de parcare ar urma să fie construită în zona Mușatini din cartierul Alexandru cel Bun. Proiectul a fost inițiat acum mai bine de 3 ani și a bifat deja o licitație eșuată. Cu noua documentație, Primăria vrea să elibereze autorizația de construire și, ulterior, o nouă licitație.

În vara anului 2020, valoarea contractului scos la licitație era de peste 8 milioane lei, fără TVA, dar singura ofertă depusă la procedură a fost respinsă de Primăriei. La acel moment, parcarea avea un număr estimat de 200 de locuri. În prezent, parcarea este prevăzută cu demisol, parter, 3 etaje și o terasă circulabilă.

În paralel cu realizarea documentațiilor urbanistice, care sunt acum în dezbatere publică, Primăria actualizează și studiul de fezabilitate. După aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în plenul Consiliului Local (CL), municipalitatea va putea elibera autorizația de construire și, ulterior, o nouă licitație. Rămâne de văzut ce valoarea va avea contractul, așa cum rezulta in actualizarea indicatorilor tehnico-economici.

„Realizarea unei parcări auto supraetajate are scopul de a decongestiona traficul în zona cartierului Alexandru cel Bun, de a crește mobilitatea și fluența traficului și de a asigura locurile de parcare pentru cetățenii din zona străzilor Mușatini, Plăieșilor și aleea Mușatini”, se precizează în caietul de sarcini.

Față de alte orașe mari ale țări, Iașul este restant la parcări supraterane și subterane: nu a investit în astfel de obiective. În schimb, la Iași, s-au remarcat, din acest punct de vedere, companiile private: Iulius a construit parcarea subterană de la Palas (care are un număr de 10 ori mai mare de locuri față de cel dorit de Primărie în Mușatini), în timp ce primele parcările supraetajate din oraș au fost amenajate de Continental în Poitiers și Conest în Dacia.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top