Connect with us

Revine în atenție proiectul de la Nicolina: Slovacii au cerut un nou aviz

Sticknet deține circa 25 ha în zona fostei fabrici Nicolina

Investiții private

Revine în atenție proiectul de la Nicolina: Slovacii au cerut un nou aviz

Sticknet Investment SRL, firmă ce deține terenul de la fosta fabrică Nicolina, a solicitat un nou aviz de la Primărie. Potrivit unui certificat de urbanism emis de municipalitate, societatea cu origini slovace nu a renunțat la planul de a construi „un ansamblu rezidențial cu funcțiuni complementare privind servicii și activități comerciale”. În perioada 2012 – 2018, Sticknet a obținut cel puțin 10 acte urbanistice, ultimul – în afara celui emis în ianuarie 2018 – datând din ianuarie 2017. Singurele lucrări efectuate în zonă au vizat modernizarea, pe banii slovacilor, a str. Mitropolit Vaarlam.

Amplasamentul investiției:

În luna octombrie 2017, „Ziarul de Iași” a prezentat detalii din planul urbanistic zonal propus de investitor, subiectul fiind tratat și de platforma APIX. La acea vreme, estimările erau că firma vrea să amenajeze nu mai puțin de 4.000 de locuințe, ceea ce ar însemna un flux suplimentar de cel puțin 7.500 de mașini pe bd. Nicolae Iorga și bd. Socola. Un expert imobiliar a estimat pentru APIX că profitul firmei, în cazul în care va construi ansamblul rezidențial, ar putea ajunge la 50 milioane euro, ținând cont de banii dați pe teren și costurile de investiție.

Investitorii au prevăzut construirea unei reţele de drumuri în interiorul ansamblului, cât şi la limitele acestuia, inclusiv cu sensuri giratorii şi o şosea cu patru benzi (la limita cu zona Kaufland şi de-a lungul căii ferate cu ieşirea spre zona Granit). O şosea (cu două benzi) este prevăzută la limita estică a terenului deţinut de Sticknet. Arhitecţii din Comisia de oportunitate au recomandat investitorului să studieze mai bine circulaţia în zona Granit şi în zona spre calea ferată. Nu în ultimul rând, Sticknet trebuie să prezinte în planşa de reglementări urbanistice PUZ-urile vecine aflate în curs de avizare. Cel mai probabil, certificatul de urbanism pentru întocmirea PUZ-ului din ianuarie 2018 a fost solicitat pentru a ține cont de recomandările din toamna anului 2017.

Ansamblul ar urma să adăpostească și cele mai înalte imobile de locuit din Iași, înălțimea maximă fiind stabilită la 80 metri. În prezent, cea mai înaltă clădire din Iași – turnul Palas – are 73 metri.

Înălțimea maximă ar putea fi atinsă la tronsoanele de bloc cu 20 de etaje (plus un etaj tehnic) propuse în zona dinspre Piaţa Nicolina, pe partea de teren din dreptul sensului giratoriu de pe str. Mitropolit Vaarlam şi parcarea de la Kaufland.

În spatele celor trei blocuri cu 20 de etaje, investitorii au propus un complex comercial (subsol, parter şi două etaje).

Pe latura estică a amplasamentului figurează nouă blocuri cu 11 etaje, în imediata vecinătate a fostului pavilion admi­nistrativ al Nicolinei.

În partea sud-estică a amplasamentului figurează peste 30 de blocuri cu 6 sau 11 etaje.

Cum vor fi poziționate blocurile:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top