Connect with us

Silk District Office obține unul dintre cele mai înalte scoruri BREEAM Outstanding pentru design!

Articol susținut de Silk District

Investiții private

Silk District Office obține unul dintre cele mai înalte scoruri BREEAM Outstanding pentru design!

Silk District, proiectul imobiliar dezvoltat de Prime Kapital în Iași, reușește să se impună în lumea construcțiilor sustenabile din România, obținând un impresionant scor de 93,7% pentru design, pentru componenta Office. Acest standard de excelență, recunoscut la nivel global, confirmă poziționarea proiectului ca unul dintre cele mai performante din țară în privința sustenabilității construcțiilor.

BREEAM Outstanding este considerat cel mai riguros standard pentru construcții la nivel mondial, iar procentul obținut de Silk District Office reprezintă unul dintre cele mai înalte niveluri de certificare obținute în România până în prezent. Evaluarea a evidențiat echilibrul dintre abordarea creativă a sustenabilității și utilizarea tehnologiilor de înaltă calitate, ambele ancorate în conceptul de design.

Clasificarea BREEAM

În prezent, există 6 niveluri diferite de certificare BREEAM.

„Outstanding” (scor ≥ 85%) este cel mai înalt nivel, iar „Pass” (scor ≥ 30%) este cel mai scăzut:

  • Outstanding (Remarcabil) ≥ 85%
  • Excellent (Excelent) ≥ 70%
  • Very Good (Foarte bun)≥ 55%
  • Good (Bun)≥ 45%
  • Pass (Suficient) ≥ 30%
  • Unclassified (Neclasificat) < 30%

Silk District Office – BREEAM Outstanding, Etapa de Design: 93,7%

Certificarea BREEAM Outstanding se acordă clădirilor care depășesc 85% în evaluarea complexă a modului în care au fost proiectate și construite. Această recunoaștere reflectă nu doar calitatea construcției, ci și adaptabilitatea clădirii pentru a îndeplini nevoile utilizatorilor. Printre acestea se numără eficiența energetică, utilizarea apei și calitatea aerului din interior.

Evaluarea efectuată de BuildGreen, prima companie din România care a oferit servicii de consultanță pentru clădiri sustenabile și certificare, plasează proiectul Silk District Office printre cele mai performante clădiri cu destinație de birouri la nivel național.

„Prin aplicarea BREEAM de la bun început și planificarea atentă a fiecărui pas, în special în faza de proiectare, Silk District Office a atins un nivel superior de 93,7%, ceea ce plasează  proiectul printre primele din top, la unul dintre cele mai înalte niveluri de certificare obținute până în prezent în România. A atinge un nivel de certificare atât de înalt demonstrează că la baza proiectului Silk se află o abordare creativă a sustenabilității, tehnologii și concepte de design de înaltă calitate”, spune Răzvan Nica – Fondator și Director General BuildGreen.

Principalele puncte forte ale proiectului Silk District Office

Trei elemente principale au fost urmărite încă din momentul planificării proiectului. Modul în care acestea au fost concepute și puse în practică au avut o contribuție esențială în obținerea certificării BREEAM Outstanding în etapa de design.

Iată care sunt acestea:

  • Standardele BREEAM integrate încă de la început.

Pentru Silk Office District, acest aspect a reprezentat un element-cheie major. Echipa de proiectare s-a asigurat că atât BREEAM, cât și alte standarde actuale au fost integrate în specificațiile transmise subcontractanților. Acest lucru a garantat faptul că vor fi îndeplinite toate condițiile necesare pentru obținerea clasificării propuse.

  • Adoptarea tehnologiilor inteligente.

O clădire remarcabilă trebuie să alinieze designul cu tehnologia, cu accent pe eficiența energetică, pentru a reduce cât mai mult amprenta de carbon. Tehnologii regenerabile precum panourile fotovoltaice și sistemele de colectare a apei de ploaie, care va fi reutilizată în irigații pentru spațiile verzi.  

  • Funcționalitate și confort pentru ocupanți.

Clădirea utilizează tehnologie inteligentă pentru a controla mediul. De exemplu, temperatura este reglată după anumite standarde, dar utilizatorii vor avea posibilitatea de a modifica setările, dacă este necesar. Iluminatul natural este obligatoriu pentru certificarea BREEAM și încurajează instalarea de ferestre înalte, care permit luminii naturale să pătrundă în clădire. Lumina naturală are ca efecte îmbunătățirea stării de bine a ocupanților, stimularea productivității reducerea consumului energetic pentru iluminatul artificial. În ansamblu, mediul de lucru va fi mai confortabil și mai plăcut pentru ocupanții de birouri.

Pe baza punctelor acordate pentru fiecare categorie în parte (pe o scară de la 1 la 100), a fost calculat ulterior procentul de 93,7% BREEAM Outstanding pentru etapa de design din Silk District.

Însă algoritmul de calcul este unul complex, ponderea categoriilor fiind diferită.

De asemenea, există posibilitatea de a obține 10% în plus pentru secțiunea suplimentară „Inovație” – ceea ce s-a întâmplat și în cazul Silk District Office. Funcționalitățile, tehnologiile, materialele și echipamentele au fost considerate, așadar, foarte performante și inovative de către experți.

“Această certificare BREEAM Outstanding pentru design recent acordată reconfirmă calitatea proiectului și faptul că Silk District Office se află pe calea de a deveni una dintre clădirile de birouri de referință pentru orașul Iași. Suntem deopotrivă mândri și nerăbdători ca aceste spații de birouri să fie însuflețite de oamenii care pun umărul la dezvoltarea afacerilor pentru viitor”, au declarat reprezentanții Prime Kapital.

Silk District este un amplu proiect de regenerare urbană de tip mixed-use, dezvoltat de Prime Kapital într-o zonă în plină expansiune a orașului Iași. Localizat excelent, proiectul are o conexiune directă cu centrul orașului și integrează apartamente spațioase, zone verzi extinse, clădiri de birouri Clasa A și spații comerciale dedicate rezidenților.

Componenta rezidențială a Silk District respectă standardele nZEB, iar clădirile de birouri sunt construite conform standardelor BREEAM Outstanding.

Atât Faza 1 Rezidențial, cât și Faza 1 Office au fost finalizate la sfârșitul anului trecut.

Ansamblul se întinde pe o suprafață de 10,1 ha și se află la doar 15 minute de mers pe jos de Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” și 20 de minute de mers pe jos de Palatul Culturii.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top