Connect with us

Tăierile de arbori din zona Bârnova – Repedea au fost suspendate de instanță

Mișcări civice

Tăierile de arbori din zona Bârnova – Repedea au fost suspendate de instanță

Organizația Agent Green a câștigat în instanță suspendarea tăierilor de arbori din zona Bârnova – Repedea, potrivi unui anunț publicat pe pagina oficială a acesteia.

„Agent Green a câștigat la Curtea de Apel București recursul cu Romsilva și Agenția de Protecția Mediului Iași. Tăierile de pădure din aria protejată Bârnova – Repedea (codrii Iașilor) sunt suspendate începând de astăzi. Hotărârea este definitivă și urmează judecarea pe fond”, a spus Agent Green pe Facebook.

Agent Green a deschis procesul în instanță în octombrie 2020, iar decizia suspendării tăierilor până la judecarea pe fond a fost anunțată de jucători în cursul zilei de marți, 25 mai.

„Admite recursul. Casează sentinţa şi, rejudecând: Admite cererea de suspendare”, se arată în decizia judecătorilor.

„Din acest moment Codrii Iașilor sunt din nou ai oamenilor, pentru recreere și ai biodiversității pentru protejarea habitatelor și speciilor, așa cum ar fi trebuit. Drujbele și buldozerele nu mai au voie în pădure. Victorie uriașă de etapă pentru plămânii orașului Iași”, a mai comentat Agent Green.

Scandalul tăierilor de arbori din Codrii Iașilor a luat amploare în mandatul pe care Costel Alexe, actual președinte al Consiliului Județean Iași, l-a avut în fruntea Ministerului Mediului.

APIX.ro a relatat în mai multe rânduri despre aceste tăieri, câteva exemple fiind la linkurile de mai jos:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Mișcări civice

To Top