Connect with us

Teren de 5 ha, lângă Cimitirul Evreiesc, scos la vânzare

Terenul este într-o ușoară pantă

Tranzacții

Teren de 5 ha, lângă Cimitirul Evreiesc, scos la vânzare

Un teren compact de aproape 5 ha a fost scos la vânzarea în una dintre cele mai „vânate” zone din Iași, din punct de vedere imobiliar. Suprafața de 48.000 mp este amplasată în apropierea Cimitirului Evreiesc, în zona cuprinsă între Colina Însorită și platoul Viticultori. Așa cum APIX.ro a estimat în urmă cu câțiva ani, dezvoltările imobiliare au luat avânt în această zonă, fiind creat, ușor-ușor, un nou cartier între Păcurari și Copou.

Principalul avantaj al zonei constă în faptul că există încă mult teren liber, dar sunt probleme în ceea ce privește accesul la utilități și la o infrastructură rutieră modernă (în zonă în continuare există drumuri de pământ – un exemplu în acest sens fiind parte din str. Ion Nistor, arteră care face legătura între Iași și Rediu, pe lângă Cimitirul Evreiesc).

În plus, în zonă se construiește foarte mult, iar unele proiecte vizează ridicarea de blocuri între case.

În ceea ce privește terenul de 48.000 mp, scos la vânzare pe site-uri de specialitate, proprietarul solicită 35 euro/mp, respectiv o sumă totală de aproape 1,7 milioane euro. Terenul este mărginit la partea de nord de str. Ion Nistor.

Amplasamentul terenului

În imediata vecinătate a suprafeței se află un Plan Urbanistic Zonal în fază de avizare care constă în construirea a 21 de blocuri cu 260 de apartamente (regimul de înălțime este relativ mic ținând cont de apropierea de Cimitirul Evreiesc, ceea ce impune unele restricții de construire).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Tranzacții

To Top