Connect with us

Prima lună de Covid-19: s-au vândut mai multe apartamente decât în martie 2019

Tranzacții

Prima lună de Covid-19: s-au vândut mai multe apartamente decât în martie 2019

În județul Iași au fost vândute mai multe apartamente în luna martie 2020 față de luna martie a anului 2019. Diferența nu este foarte mare, dar de remarcat că cea mai mare parte a lunii trecute au foarte multe știri în presă legate de instalarea crizei pe piața imobiliară. Statiscile oficiale arată că au fost înregistrate creșteri indiferent de tipul tranzacției. Iar situația nu este particulară Iașului, ci această tendință a fost la nivelul întregii țări, conform cifrele publicate de Autoritatea Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și consultate de APIX.ro.

Pe scurt, tranzacțiile la Iași au crescut cu 19%. Județul nostru este mult peste media națională, creșterea în țară fiind de 8,5%. Este vorba despre tranzacții precum vânzarea de terenuri intravilane (cu/fără construcții), terenuri extravilane (agricole/neagricole) și unități locative individuale (apartamente).

Cu cât au crescut vânzările la Iași în martie 2020 față de martie 2019:

  • apartamente: au fost vândute 285 apartamente (creștere de 5%)
  • terenuri agricole: au fost vândute 199 de terenuri (creștere de 162%)
  • terenuri extravilane neagricole: au fost vândute 23 de terenuri (creștere de 360%)
  • terenuri intravilane fără construcții: au fost vândute 652 de terenuri (creștere de 4%)
  • terenuri intravilane cu construcții: au fost vândute 354 de terenuri (creștere de 21%)

La nivel național, au fost înregistrate, în total, un număr 48.379 de tranzacții, cu 8,5% mai mult față de luna martie 2019.

Primul caz de Covid-19 în România a fost înregistrat la sfârșitul lunii februarie. Totuși, în țara noastră cazurile au început să se multiplice începând din a doua parte a lunii martie, în contextul în care și starea de urgență a fost instituită pe 16 martie.

Rămâne de văzut cum vor arăta statisticile pe luna în curs, dar trebuie precizat că, în anii 2018 și 2019 (parțial), piața imobiliară a fost într-o scădere constantă, creșterea începând să se manifeste din toamna anului trecut.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Tranzacții

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top