Connect with us

Trim. I 2019: Vânzările de apartamente au scăzut cu 52% la Iași

Piața imobiliară continuă să scadă

Studii și analize

Trim. I 2019: Vânzările de apartamente au scăzut cu 52% la Iași

Piața imobiliară își continuă trendul descendent început în a doua parte a anului trecut. Cu toate că au existat unele semnale în piață că vânzările au revenit la normal, cifrele confirmă faptul că tendința rămâne una de scădere față de vânzările din anii trecuți.

Citește și EXCLUSIV apix.ro: Blocaj pe piața imobiliară – scădere de 18% la nivelul țării

Potrivit datelor Autorității Naționale de Cadastru, prelucrate de apix.ro, în județul Iași scăderea ajunge la 52% la vânzarea de apartamente în primul trimestru al anului în curs față de perioada similară a anului trecut.

În perioada ianuarie – martie 2018 au fost vândute 1.507 unități individuale, iar în primul trimestru al anului curent au fost tranzacționate doar 726 de unități.

Citește și ANALIZĂ Vine o criză imobiliară? Ce arată cifrele

Scăderi sunt pe toată linia la tranzacții, indiferent dacă vorbim despre terenuri intravilane sau extravilane, cu construcții sau fără construcții.

De exemplu, numărul terenurilor intravilane fără construcții a fost anul trecut de 3.096, iar în intervalul ianuarie – martie 2019 a ajuns la 1.685, ceea ce înseamnă o scădere de aproape 46%.

În total, nivelul tranzacțiilor în primul trimestru al anului în curs a scăzut cu 49%, de la 6.905 tranzacții în 2018 la 3.527 tranzacții în 2019: terenuri extravilane (agricole/neagricole), terenuri intravilane (cu/fără construcții) și unități individuale.

Potrivit unor constructori consultați de apix.ro, singura zonă în care vânzările de apartamente continuă să fie la un nivel asemănător cu cel din anii precedenți este zona centrală a municipiului Iași, în timp ce, în cartiere periferice, trendul este unul de scădere.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Studii și analize

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top