Connect with us

Un nou record la Aeroportul Iași: peste 172.000 de pasageri în luna iunie

Local

Un nou record la Aeroportul Iași: peste 172.000 de pasageri în luna iunie

Aerogara ieșeană a înregistrat un nou record lunar de pasageri în luna iunie, la doar o lună de la precedentul record istoric. Estimările actuale arată că, foarte probabil, la finalul anului, Aeroportul Iași va avea peste pragul de 1,3 milioane de pasageri, trafic anual record înregistrat înainte de pandemie (2019).

Potrivit datelor provizorii, făcute publice de reprezentanții Aeroportului, 172.500 de pasageri au tranzitat aerogara luna trecută. Cel mai probabil, aerogara ieșeană se află în continuare pe poziția secundă în topul aeroporturilor regionale – după Cluj și înaintea Timișoarei.

„Trendul crescător de pasageri la IASI Airport continuă, cu venirea sezonului de vacanțe, înregistrând în luna iunie un nou record de trafic de 172.500 de pasageri. În prima jumătate a anului, au decolat și aterizat la Iași 700.000 de pasageri, ceea ce ne face să credem că, la finalul anului, este posibil să depășim cifra de trafic de 1,3 milioane din anul 2019”, a anunțat directorul Aeroportului Internațional, Romeo Vatră.

Principalul operator pe aeroportul ieșean rămâne Wizz Air, care are cele mai multe destinații externe, în timp ce la Blue Air problemele persistă: cursele anunțate pentru această vară nu au mai fost deschise.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top