Connect with us

Un pod va fi construit peste pârâul Nicolina pentru o alternativă de trafic în Lunca Cetățuii

amplasament pod peste parau nicolina
În această zonă va fi construit podul

Investiții private

Un pod va fi construit peste pârâul Nicolina pentru o alternativă de trafic în Lunca Cetățuii

Firma Cat Construct Group SRL, în parteneriat cu Primăria Ciurea, va implementa un proiect pentru construirea unui pod peste pârâul Nicolina care să faciliteze accesul locuitorilor din cartierul Vișoianu la drumul spre Vaslui. Investiția este estimată la un milion de lei, fără TVA, conform informațiilor APIX.ro.

Cat Construct este deținută de investitorul imobiliar Cătălin Tudosă („Tolea”), care a construit blocurile din cartierul Vișoianu, cartier pe care intenționează să-l extindă cu noi imobile înalte. Tolea este unul dintre cei mai mari investitori locali în imobiliare, de câțiva ani el „intrând” și în oraș cu proiecte precum cel din Poitiers sau cel din Manta Roșie.

schita pod parau nicolina
Locul unde va fi construit podul peste pârâul Nicolina

„Investiția este necesară pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal în zonă. Podul va asigura o trecere peste pârâul Nicolina pentru viitoarea legătura rutieră între DJ 248 (drumul spre Vaslui, n.r.) și locuințele existente și viitoare”, se precizează în documentația urbanistică consultată de APIX.ro.

Conform proiectului, durata de execuție a podului este estimată la doar 3 luni. „Podul va avea 2 benzi de circulație, fiecare cu o lungime de 3,9 m și 2 trotuare cu lățimi de 2 metri. Viitoarele străzi ce se vor racorda la prezentul pod vor fi proiectate cu câte o bandă de circulație pe sens și trotuare ce se vor racorda la pod pe zona rampelor prevăzute în acest proiect”, potrivit beneficiarului.

În documentație este specificat faptul că podul va avea o structură de rezistență metalică din oțel ondulat cu lățime maximă de 8,8 m și înălțime maximă de 6,1 m. „Întreaga lungime la partea superioară a podului va fi de 30 m și va asigura legătura între malurile existente care se prezintă cu această lățime de 30 m”, se mai arată în proiect.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top