Connect with us

VIDEO Autostrada A7 se apropie de Iași: au început lucrările la nord de Bacău, spre Pașcani

Trafic

VIDEO Autostrada A7 se apropie de Iași: au început lucrările la nord de Bacău, spre Pașcani

Grupul de firme UMB a început lucrările pe prima secțiune a autostrăzii Bacău – Pașcani, parte din A7, o filmare din dronă publicată pe Youtube arătând lucrări pregătitoare (de nivelare a terenului, decopertări etc.) în zona comunelor Filipești și Berești (jud. Bacău). Această primă secțiune va aduce și primii kilometri de autostradă pe raza județului Neamț.

În context, amintim că inclusiv pe segmentul ieșean, între Mircești și Pașcani, a fost eliberată autorizația de construire și este așteptat momentul începerii lucrărilor, în funcție de mobilizarea constructorului (tot UMB și-a adjudecat și acest lot).

Mulțumim cititorului APIX.ro pentru semnalarea publicării acestui clip

Prima porțiune a autostrăzii Bacău – Pașcani se desfășoară între Săucești [BC] și Trifești [NT] și tranzitează teritoriul administrativ a încă șase comune: Itești [BC], Berești-Bistrița [BC], Filipești [BC], Moldoveni [NT], Secuieni [NT] și Horia [NT]. Sectorul Bacău – Pașcani se va conecta cu centura Bacăului (amenajată parțial în regim de autostradă) prin intermediul unui nod rutier de tip „trompetă” amplasat pe raza comunei Săucești, în apropiere de satul Schineni.

Un alt nod rutier este în Filipești (unde este realizată și filmarea de mai sus), la km 17 al autostrăzii. Geometria este tot tip „trompetă”, iar nodul are rol de a descărca traficul printr-o bretea într-o intersecție giratorie la DN2. Conexiunea se face printr-o bretea cu lungime de aprox. 700 m care traversează calea ferată.

Nodul rutier de la Filipești

Cel de-al treilea nod al primei secțiuni este la sud de Roman, pe teritoriul administrativ a două comune: Trifești și Horia. Imaginea de mai jos reprezintă schița acestui nod rutier. După cum se poate observa, conectarea cu DN2/E85 se face printr-o bretea cu o lungime relativ mare – 1,4 km.

Cele trei loturi ale autostrăzii Bacău – Pașcani au fost adjudecate de către UMB în următoarele condiții:

  • Săucești – Trifești (30,3 km) – ofertă de 1,63 miliarde lei față de 2,4 miliarde lei estimată de CNAIR, rezultând o economie de aproape 780 milioane lei. UMB a licitat la circa 67% din costurile estimate de CNAIR
  • Trifești – Gherăești (19 km) – ofertă de 1,27 miliarde lei față de 1,9 miliarde lei estimată de CNAIR, rezultând o economie de peste 620 milioane lei. UMB a licitat tot la circa 67% din costurile estimate de CNAIR
  • Mircești – Pașcani (29,1 km) – ofertă de 1,76 miliarde lei față de 2,6 miliarde lei estimată de CNAIR, rezultând o economie peste 840 milioane lei. UMB a licitat tot la circa 67% din costurile estimate de CNAIR

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top