Connect with us

Opt ofertanți la licitația de lucrări pentru capătul vestic al sectorului montan din autostrada A8: contract de 2,9 miliarde lei

autostrada a7 ploiesti pascani suceava

Trafic

Opt ofertanți la licitația de lucrări pentru capătul vestic al sectorului montan din autostrada A8: contract de 2,9 miliarde lei

CNAIR a primit opt oferte la licitația pentru executarea lucrărilor la capătul vestic al sectorului montan al autostrăzii A8, între Târgu Mureș și Miercurea Nirajului (24,4 km). În cazul capătului estic, ofertele sunt în curs în evaluare.

Câștigătorul contractului va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor. Fondurile sunt asigurate din PNRR, potrivit lui Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Cei opt ofertanți sunt:

  • Asocierea Duna Group International Kft (lider de asociere) – A-Hid Zrt. – Ing Service SRL – Duna Construcții RO SRL (Ungaria – România);
  • Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS (Turcia);
  • Mapa Insaat Ve Ticaret AS (Turcia);
  • Nurol Insaat Ve Ticaret AS (Turcia);
  • Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS (lider de asociere) – Bog’Art SRL (Turcia – România);
  • Strabag SRL (Austria);
  • Tekfen İnşaat Ve Tesisat AŞ (Turcia);
  • Webuild SPA – Milano (Italia).
Click pe imagine pentru a o mări

De remarcat că grupul de firme UMB, condus de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, nu a depus ofertă la această licitație. În schimb, UMB lucrează pe cea mai mare parte a autostrăzii A7 (Buzău – Pașcani, 256 km) și a înaintat ofertă pentru capătul estic al sectorului montan al autostrăzii A8, între Leghin și Moțca.

În cazul capătului estic al sectorului montan, CNAIR a primit șase oferte pentru proiectarea și execuția capătului estic al sectorul montan din autostradă, respectiv porțiunea Leghin – Târgu Neamț, sector care cuprinde și lucrări în județul Iași, pe raza comunei Moțca.

Potrivit informațiilor din sistemul național de achiziții publice, peste 50 de firme fac parte din cele șase asocieri care vor să construiască primii 30 km din autostrada A8 [capătul estic al sectorului montan].

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top