Connect with us

Aeroport: 50% dintre angajați intră în șomaj tehnic/Cât de mult a scăzut activitatea

Astăzi, o săptămână de lucru este echivalentă cu cea a unei zi normale înainte de Covid-19

Utile

Aeroport: 50% dintre angajați intră în șomaj tehnic/Cât de mult a scăzut activitatea

Aeroportul Internațional Iași este prima instituție publică locală care anunță trimiterea a o parte dintre angajați în șomaj tehnic. Din informațiile APIX.ro, nu va fi și singura care va face acest lucru, anunțuri asemănătoare fiind așteptate, în cazul unor instituții atât de la nivelul administrației publice locale, cât și administrației județene.

Într-un mesaj video, șeful aerogării ieșene Cătălin Bulgariu a solicitat din nou autorităților române suspendarea zborurilor comerciale.

„Astăzi, la Aeroportul Iași activitatea dintr-o săptămână este egală cu activitatea unei zi normale din afara acestei situații de criză. În medie, avem 6 zboruri pe zi dintre care 3 către București și 3 către destinații externe. Avem zilnic Londra și câte două frecvențe pe săptămână către Billund, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Liverpool și Paris”, a declarat Cătălin Bulgariu.

Acesta a adăugat că, în această perioadă, au fost foarte multe cazuri în care pasageri au prezentat simptome asociate cu noul tip de coronavirus (Covid-19), iar, deseori, cei care ajung la Iași cu avioane din „zone galbene” (unde există cel puțin 500 de cazuri Covid-19) vin, de fapt, din „zone roșii”. (consultă lista țărilor de risc – valabilă la data de 22 martie). Astăzi, 23 martie, România a intrat și ea pe lista țărilor considerate „zone galbene”, fiind confirmate 576 de cazuri, cu 143 mai mult decât ziua precedentă (cea mai mare creștere de la debutul epidemiei în țara noastră).

„În fiecare zbor sunt persoane care fie nu declară real originea destinației lor, venind din zone roșii, fie persoane care aveau semne vizibile de boală, am avut pasageri cu 40 de grade care prezentau simptome extraordinar de puternice. Mai mult, ne-am confruntat și cu persoane care sunt de-a dreptul inconștiente, de exemplu, o doamnă care, deși a intrat în contact direct cu un pasager confirmat, a considerat că este mai bine să facă o plimbare la București decât să stea acasă și să respecte autoizolarea impusă. De aceea, solicit autoritățile centrale sistarea zborurilor comerciale de pasageri în România pe perioada stării de urgență. Prin această metodă putem stopa răspândirea virsului”, a susținut Cătălin Bulgariu.

În același timp, având în vedere activitatea scăzută de la Aeroport, Bulgariu a anunțat că peste jumătate dintre angajați vor intra în șomaj tehnic.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

To Top