Connect with us

ANL: 72 de apartamente în Smârdan

Proiecte publice

ANL: 72 de apartamente în Smârdan

Agenția Națională de Locuințe (ANL) va amenaja 72 de apartamente în zona Smârdan. Locuințele vor putea intra în proprietatea celor interesați prin credit ipotecar. Proiectul urbanistic a primit autorizația de construire la finalul lunii octombrie, semn că există deja contractate încheiate cu viitori locatari: construcția nu va începe până ce nu toate apartamentele vor fi și vândute.

ANL are la dispoziție un teren cu o suprafață de 3.000 mp, iar planul urbanistic zonal (PUZ) a fost aprobat încă din anul 2011. Terenul a fost pus la dispoziția ANL de către Primăria Iași.

Blocul ce va fi ridicat de ANL vor avea 72 de apartamente:

  • 20 apartamente cu o cameră
  • 46 apartamente cu 2 camere
  • 6 apartamente cu 3 camere

„Locuri de parcare propuse: 12 locuri în incinta blocului și 60 locuri parcare în exterior”, se arată în autorizația 1292/2019.

Regimul de înălțime este subsol, demisol, parter și 6 etaje, blocul fiind format din 2 tronsoane.

„Primăria va realiza din fonduri proprii viabilizarea terenurilor (rețelele de utilități, drumul de acces, spațiile verzi, iluminatul public etc.). După finalizarea lucrărilor, terenul aferent blocului va fi transmis către proprietarii apartamentelor conform prevederilor legale în vigoare (în concesiune, în folosință, vânzare), după cum va stabilit Primăria, în al cărei patrimoniu se află. Locuințele vor fi realizate în termen de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, se arată într-o informare a ANL.

Apartamentele au fost scoase la vânzare de către ANL la prețuri cuprinse între 47.000 euro și până la aproape 80.000 euro.

Detalii despre viitoarele construcții, conform ANL:

Sistem constructiv: cadre din beton armat; fundarea construcției se va face printr-un sistem de piloți forați de diametru mare (60 de cm), legați la partea superioară printr-un radier de 80 de cm grosime. Pe tot perimetrul radierului se va executa o incintă din pereți mulați.

Închideri exterioare: realizate din pereţi de 25-30 cm grosime de cărămidă termoeficientă/BCA termoizolaţi spre exterior cu polistiren expandat cu grosimea de 10 cm; şarpantă termoizolată cu vată minerală minim 20 cm grosime; tâmplaria exterioară din profile din PVC cu geam termoizolant;

Compartimentări interioare: pereți din zidărie de cărămidă de 25 cm/12,5 cm grosime și pereți din gipscarton; compartimentări între apartamente de minim 20 cm grosime;

Finisaje interioare: pardoseli din gresie ceramică antiderapantă în zonele umede, holuri și casa scării, parchet laminat în zonele de locuit;  la pereți și tavane: zugrăveli cu vopsea lavabilă, faianță maxim h = 2,10 m la băi/grupuri sanitare, h = 1,40 m în bucătării; tâmplăria interioară va fi din lemn.

Finisaje exterioare: termosistem, țigle din tablă (sistem); jgheaburi și burlane din tablă; tâmplărie PVC; parapeți la balcoane din beton cu partea superioară din confecție metalică;

Acoperişul:acoperişul va fi tip şarpantă, din lemn ecarisat și ignifugat.

Contorizări individuale: sunt prevăzute contorizări individuale pe fiecare apartament pentru apă caldă / apă rece, energie electrică, gaze naturale.

Instalaţii sanitare: alimentarea cu apă potabilă se va face prin conducte îngropate și branşament la coloana de apă; canalizarea apelor menajere se face către coloana de canalizare; apă caldă de consum pentru bucătărie şi băi este asigurată de rețeaua publică de termoficare;

Instalaţii electrice: vor fi prevăzute instalații de iluminat și prize în fiecare încăpere, iar tabloul electric de siguranță va fi prevăzut în holul de intrare al fiecărui apartament.

Instalaţii de curenţi slabi: se prevede priză TV în fiecare cameră, o priză net şi telefon în camera de zi, sonerie ușa de intrare / interfon acces scară parter;

Instalaţii termice: încălzirea va fi asigurată prin branșarea la sistemul public de termoficare, prin intermediul radiatoarelor montate în fiecare încăpere a fiecărui apartament  (exclusiv debarale și cămări).

Instalaţii gaz: se va prevedea racord al fiecărui apartament pentru aragaz montat în bucătărie; va fi prevăzut detector de gaze în toate bucătăriile.

Amenajări exterioare: blocul va fi înconjurat de un trotuar de protecție cu pante minime către exterior pentru îndepărtarea apelor. Se vor realiza platforme pentru pubelele de gunoi menajer.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top