Connect with us

Au fost aprobate parcările supraterane din Poitiers și Copou: prima va avea 1.200 de locuri

plen consiliu local iasi

Investiții private

Au fost aprobate parcările supraterane din Poitiers și Copou: prima va avea 1.200 de locuri

Plenul Consiliului Local (CL) a aprobat miercuri construirea a două parcări supraterane, dar niciuna dintre acestea nu va avea un caracter public, investițiile fiind asumate de către entități private.

În primul rând, este vorba despre parcarea supraterană dispusă pe 9 etaje în bld. Poitiers: construcția va fi edificată de firma Cat Construct SRL și va deservi complexul rezidențial din zonă. Clădirea va fi multifuncțională, în condițiile în care, la nivelurile superioare, va găzdui spații de agrement, servicii, sport și joacă. Potrivit proiectului uirbanistic, parcarea va avea un număr estimat de 1.200 de locuri.

Randare a parcării din Poitiers

În al doilea caz, este vorba despre un proiect al Universității „Alexandru Ioan Cuza”: parcarea va fi amenajată în zona turnului de apă (din spatele Universității) și va avea două niveluri în subteran, demisol, parter și un etaj. „Parcarea multietajată propusă va fi de tip P2, ceea ce presupune asigurarea în clădire a două accesuri cu un fir de circulaţie pe sens, sau un acces cu două fire de circulaţie. Pentru a fluidiza traficul spre şi dinspre parcare, sectorul dintre zona edificabilă şi str. Toma Cozma va fi semaforizat”, se precizează în proiectul urbanistic.

Randare a parcării Universității

UAIC a fost beneficiară unui proiect ieri în ședința CL: consilierii au dat în adminstrarea Universității un teren cu o suprafață de 2.000 mp, pe care se află un imobil degradat. UAIC vrea să amenajeze o școală primară, în condițiile în care, în vecinătate, a amenajat spații de învățământ pentru ciclul liceal, iar, în 2024, va realiza și o școală gimnazială, tot în apropiere.

În schimb, proiectele urbanistice privind construirea a două ansambluri de vile (unul cu 45 de case în Cârlig, iar celălalt cu 35 de locuințe în Vișan) au fost retrase de pe ordinea de zi și nu au mai fost supuse votului. În cazul complexului din Cârlig, unul dintre beneficiari (PUZ-ul reglementează câteva zeci de parcele deținute de persoane fizice distincte) este Paula Fînaru, șefa GIS-Cadastru, care, în același timp, semnase unul dintre documentele emise de Primărie și parte din documentație. Astfel, ea risca o stare de incompabilitate, deși semnătura are un caracter formal. Fînaru deține 979 mp din cei peste 38.000 mp care fac obiectul PUZ-ului.

Celălalt ansamblu a fost retras la propunerea primarului Mihai Chirica. „Datorită faptului că sunt semnatarul acestui proiect de hotărâre, propun retragerea de pe ordinea de zi până nu-mi clarific situația cu familia Pușcașu”, a spus primarul. El a făcut referire la afaceristul Vasile Pușcașu cu care, în trecut, a avut o relație apropiată. Pușcașu este unul dintre beneficiarii proiectului de PUZ. În prezent, el activează politic în AUR, partid care se află într-un conflict permanent cu primarul.

Consilierii locali au mai aprobat blocul Agroindustriala (6 etaje) de pe șos. Bucium, din apropierea intersecției cu bld. Poitiers și str. Trei Fântâni, trei blocuri (10 și 11 etaje) în Moara de Vânt și o serie de locuințe individuale în diverse zone ale orașului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top