Connect with us

Cei mai importanți constructori din Iași se „bat” pentru un contract de 24 mil. lei care vizează restaurarea ansamblului Măn. Cetățuia

Repere istorice

Cei mai importanți constructori din Iași se „bat” pentru un contract de 24 mil. lei care vizează restaurarea ansamblului Măn. Cetățuia

Compania Națională de Investiții (CNI) a primit patru oferte la licitația organizată pentru reabilitarea și restaurarea ansamblului Mănăstirii Cetățuia, valoarea estimată a contractului fiind de peste 24 milioane lei, fără TVA.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul electronic de achiziții publice, evaluarea tehnică și financiară a ofertelor ar urma să fie finalizată într-un termen scurt, respectiv până la sfârșitul lunii octombrie.

Ofertanții la licitație sunt următorii:

  • Iasicon – este ofertant unic, dar are terți susținători (TCI Contractor General și Impex Romcatel Cercetare Proiectare), alături de alți doi subcontractanți (Clima Therm Center și Facility Instal)
  • Conest – constructorul ieșean este asociat cu Arthenis și are nu mai puțin de șase subcontractanți: ACSA Proiect, Clima Therm Center, Blueprint Projects, Rheinbrucke, Mic Das și IMECO
  • Mădbeton – constructorul este din Maramureș, dar a intrat „puternic” pe piața Iașului cu unele lucrări în ultimii ani. Firma este asociată cu Nobel Home Services și Abral Art Product, în asociere figurând și patru subcontractanți: Kadata Prest, Fire Stopping Engineering, Electro Andsilv și Profess Team
  • Construcții Unu – firma ieșeană este liderul unei asocieri din care mai fac parte IMECO (subcontractant), Arhing, Proganex 2005 și Euras (toți trei ofertanți)

Potrivit documentației de atribuire, lucrările de intervenții cuprind toate cele șapte obiective ale ansamblului: biserica (datând din perioada 1669-1672), sala gotică (1669-1672), casa domnească (1669-1672), corpul de chilii (1911-1912), turnul clopotniță (1670), zidul de incintă (1670) și baia domnească.

Principalele probleme identificate la ansamblu se numără fisuri între pereți, infiltrații, tencuieli exterioare degradate, părți ale zidăriei din piatră puternic erodate, instalații deficitare și inestetice, tâmplării necorespunzătoare monumentului (aluminiu) și tâmplării de lemn care sunt degradate.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Repere istorice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top