Connect with us

Cel puțin 15 firme sunt implicate în licitația care va desemna proiectantul ce va „desena” traseul drumului ocolitor al orașului Podu Iloaiei

trafic podu iloaiei

Proiecte publice

Cel puțin 15 firme sunt implicate în licitația care va desemna proiectantul ce va „desena” traseul drumului ocolitor al orașului Podu Iloaiei

CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate aferent construirii unui drum ocolitor al orașului Podu Iloaiei, prin zona de sud a localității. Cei trei ofertanți au numeroși subcontractanți ceea ce a determinat ca nu mai puțin de 15 firme să fie implicate în această procedură, în condițiile în care valoarea contractului este de circa un milion de lei.

Drumul gândit de autorități are peste 4 km și are ca scop descongestionarea traficului pe drumul european care trece prin centrul localității. Cozi întinse de mașini se formează în special în zilele de weekend. Așa cum APIX.ro a scris recent, valorile zilnice de trafic au ajuns până la 46.000 autovehicule/sens în cursul anului trecut.

Ofertanții la licitație sunt următorii:

  • Like Consulting (Teleorman), cu un subcontractant – Muzeul Olteniei Craiova
  • Incons Developement (București), cu șase subcontractanți: Degal Construct 88, Dorecad Sol, Mondev Real Estate, Muzeul Olteniei Craiova, Archaus și Electroproiect
  • asocierea Simpa Consult – Routte Construct (ambele din Iași), cu patru subcontractanți: Total Electric Serv, RC Geoproiect, A.R.M. Grup Feroviar și Arheo Management

Data limită pentru evaluarea ofertelor este 11 aprilie, zi după care ar urma să fie desemnat câștigătorul licitației și, uterior, semnat contractul.

O schiță a traseului, varianta finală va fi probabil diferită

„Traseul are o lungime de aproximativ 4.150 metri și va ocoli orașul Podu Iloaiei prin partea de sud. Cea mai mare parte a traseului va face paralelism cu calea ferată 606, iar pe acest sector se impune sporirea siguranței circulației prin amplasarea de ziduri de sprijin și parapet metalic”, se arată în documentația de atribuire a contractului.

Drumul ar urma să aibă 2 benzi (o singură bandă pe sens), cu o lățime a platformei de 12 m, în condițiile în care partea carosabilă va avea 7 m, iar acostamentele câte 2,50 m.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top