Connect with us

FOTO Tu știi în ce cartier stai? Delimitarea cartierului Alexandru cel Bun (IV)

Vedere aeriană spre Alexandru cel Bun. FOTO: Tudor GHIOC

Cartierele Iașului

FOTO Tu știi în ce cartier stai? Delimitarea cartierului Alexandru cel Bun (IV)

Reluăm astăzi campania începută în perioada de testare a fluxului de știri Apix în ceea ce privește delimitarea cartierelor din Iași. Anterior, am scris despre zonele Păcurari, Dacia și Moara de Vânt. Reluăm campania cu zona Alexandru cel Bun.

Cartierul Alexandru cel Bun, vedere dinspre pasajul omonim (foto: Google Earth)

Potrivit reprezentanților municipalității, cartierul Alexandru cel Bun are peste 40.000 locuitori și o suprafață de 115 hectare, fiind zona cu cea mai mare densitate a populației, după cartierul Nicolina. După suprafață, Alexandru cel Bun este pe locul 15 din 17 în rândul cartierelor din Iași, suprafețe mai mici având doar Frumoasa (113 ha) și Studențesc (83 ha).

Cartierul beneficiază de unul dintre cele mai mari parcuri din Iași, esplanada Pieței Voievozilor având 2,5 ha.

Delimitarea cartierului Alexandru cel Bun:

„Granița” cu zona Dacia este dată de str. Sarmisegetuza și continuă parțial pe pasajul Octav Băncilă, punctul de cotitură fiind deasupra liniilor ferate. Ulterior, delimitarea cartierului continuă în lungul liniei ferate (considerată a fi în cartierul Alexandru cel Bun) până în zona Gării și, apoi, până pe podul peste Bahlui (zona stație pompe CFR, str. Pompei fiind considerată a fi în zona centrală a Iașului). În partea de sud, râul Bahlui separă cartierul Alexandru cel Bun de zona Mircea – Galata. Apropo de acest lucru, după cum se poate vedea și în harta Primăriei de mai sus (prelucrată de Apix) ștrandul nu se află în cartierul Alexandru cel Bun.

Pasajul CF peste Bahlui (plan depărtat) e un punct de „graniță” între Alexandru cel Bun și trei cartiere: Mircea – Galata, Centru și Cantemir – Socola.

Oficial, Iașul are 17 cartiere. Fluxul APIX și-a propus să prezinte delimitarea fiecărei zone de cartier, așa cum este stabilită aceasta la nivelul municipalității ieșene. Reamintim că, până acum, au fost publicate informații despre alte trei cartiere: Păcurari, Dacia și Moara de Vânt.

Vom reveni – nu ratați următorul episod când vom prezenta cartierul ieșean cu cea mai mare suprafață.

Citește AICI despre oferta de publicitate a fluxului APIX.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Cartierele Iașului

To Top