Connect with us

Lucrările la Mall Moldova [extinderea ERA] ar putea fi reluate în această primăvară [document]

Investiții private

Lucrările la Mall Moldova [extinderea ERA] ar putea fi reluate în această primăvară [document]

Lucrările de extindere a complexului ERA, o investiție Prime Kapital, ar putea fi reluate în luna aprilie, conform unui raport al Mas Rei, partener PK în proiect, document publicat recent pe site-ul investitorului.

„Construcția este de așteptat să înceapă în aprilie 2023 și va implica extinderea și reamenajarea Centrului Comercial ERA (29.600 mp) într-un mall închis super-regional și un nod de vânzare cu amănuntul care încorporează aproximativ 107.300 mp. Interesul retailerului rămâne puternic și s-au înregistrat progrese semnificative în contractararea de chiriași naționali și internaționali”, se arată în documentul analizat de Apix.ro.

Potrivit sursei citate, așa cum Apix.ro anunța vara trecută, inițial lucrările trebuiau reluate în toamna anului 2022, dar acest termen a fost amânat întrucât investitorul a făcut unele modificări la proiect și a obținut noi autorizații în ultimul an (citește detalii aici și aici).

Într-un alt raport al Mas Rei, constultat de Apix.ro, se arată că finalizarea lucrărilor la Mall Moldova este estimată pentru finalul anului 2024. Ultima autorizație obținută de PK pentru Mall Moldova a fost în luna ianuarie 2023.

Potrivit indicatorilor tehnici din actul de reautorizare, aria construită este de circa 95.000 mp, în timp ce aria desfășurată ajunge la aproape 125.000 mp. Construcțiile vor ocupa 45% din suprafața terenului, iar înălțimea totală va fi de circa 23 metri, înălțime similară cu cea a unui bloc de locuințe cu 6 etaje, de exemplu.

„Centrul comercial va fi deservit, conform autorizației inițiale, de un număr de 3.258 locuri de parcare. Vor fi amenajate 3.306 locuri de parcare în total – 2.698 locuri amenajate la sol și etaj și 608 locuri amenajate la sol”, se precizează în actul urbanistic.

Potrivit autorizației 51/2023, modificările aduse investiției sunt următoarele:

  • Locurile de parcare autorizate anterior, propuse spre amenajare pe UTR 5 vor fi amenajate pe UTR 6, iar parcarea de la etaj se va reorganiza. (UTR înseamnă unitate teritorială de referință, în acest caz fiind vorba despre reamplasarea parcării în altă zonă a terenului față de cea propusă inițial, n.r.)
  • Caracteristicile volumetrice exterioare, zone vitrate, pereți cortină, accese, uși de aprovizionare, copertine se vor adapta compartimentărilor interioare propuse
  • Recompartimentări interioare ale spațiilor tehnice și comerciale
  • Gabaritul cinematografului se reduce
  • Trama stâlpilor de rezistență și sistemele de instalații se adaptează la noua compartimentare interioară și la noul contur planimetric
  • Se vor modifica soluțiile tehnice pentru fundații, suprastructura, planșeul de peste parter și acoperiș.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top