Investiții private
Noi blocuri în Păcurari, într-o zonă cu infrastructura la pământ: proiect al soților Schrotter
Zona Colina Însorită continuă să se dezvolte într-un ritm alert cu noi blocuri, dar cu o infrastructură precară. În ultimii 5-10 ani, investițiile imobiliare au luat avânt, dar drumurile sunt deficitare, iar descărcarea pe șos. Păcurari va aglomera și mai tare un bulevard ajuns la grad de saturație.
Noul proiect (trei blocuri cu 33 de apartamente) aparține soților Irina și Zaharia Schrotter. Este cea de-a treia investiție inițiată de cei doi în ultimul timp în Păcurari, după proiectul de pe Toma Cozma și cel de lângă Casa Buicliu. Investiția a intrat în faza de avizare în baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local (CL) acum aproape 20 de ani (!), respectiv în anul 2005.
Infrastructură precară, dar accesibilitatea este „foarte bună”
Cu toate că infrastructura este precară în proiectul urbanistic se afirmă nici mai mult, nici mai puțin că „din punct de vedere al accesibilității și al legăturilor cu principalele trasee de transport în comun, zone este bine deservită” (!). În același timp, se precizează că „amplasamentul are o accesibilitate foarte bună în raport cu cartierele orașului”.
- Citește și Anul 2024: lista proiectelor private de impact din Iași în cazul cărora vor începe lucrări
Blocurile vor fi construite în zonă de versant și vor avea un regim cu demisol, parter și 3 etaje. Imobilele vor găzdui 33 de apartamente. Viitorii locatari vor avea la dispoziție 36 de locuri de parcare, conform proiectului.
„Pe parcursul execuției lucrărilor aferente proiectului se vor adopta măsuri adecvate pentru circulația mijloacelor de transport și a utilajelor astfel încât să nu se producă alunecări sau surpări locale, cu obligația de a asigura curățarea roților autovehiculelor ce intră pe drumurile publice. Realizarea proiectului de investiție în zonă valorifică potențialul natural al acesteia prin realizarea unei construcții care se încadrează din punct de vedere architectural în cadrul natural – antropizat existent”, se arată în proiectul urbanistic, consultat de APIX.ro.