Connect with us

O firmă ieșeană va extinde rețeaua de canalizare în toate localitățile comunei Miroslavei: un contract de 67 mil. lei

Local

O firmă ieșeană va extinde rețeaua de canalizare în toate localitățile comunei Miroslavei: un contract de 67 mil. lei

Primăria Miroslava a primit o singură ofertă la cea mare lucrare pe care autoritatea locală a lansat-o: extinderea rețelei de canalizare în toate localitățile comunei, un proiect cu o valoare estimată la 67 milioane lei (fără TVA).

Oferta a fost depusă de către o asociere de firme conduse de Casrep. Din asociere mai fac parte UT4FB Control (ofertant) și Rekainstal Shop (subcontractant). Toate cele trei companii sunt din Iași.

Casrep mai are în derulare contracte similare, dar cu ApaVital. Sediul social al firmei este în Miroslava. Anul trecut, Casrep a avut o cifră de afaceri de 45 milioane lei, un profit de 1,3 milioane lei și un număr mediu de 171 de angajați. Celălalt ofertant (UT4FB) a înregistrat o cifră de afaceri de 7,9 milioane lei, cu un profit de un milion de lei și doar 10 angajați.

În documentația de atribuire a contractului, se arată că lungimea rețelei va fi de 52 km, iar conductele de refulare vor avea 6.481 metri liniari. Vor fi racordate circa 2.200 de proprietăți și vor fi realizate 23 de stații de pompare ape uzate. Lucrările vor avea loc pe durata a doi ani, dar nu mai târziu de decembrie 2026 – termenul pentru finalizarea tuturor proiectelor care beneficiază de finanțare PNRR.

„Achizitorul nu acordă avans pentru începerea lucrărilor, nu se acceptă plăți pentru materiale, echipamente în custodie la executant sau beneficiar, decontarea se face pentru materiale puse în operă, lucrări certificate calitativ de procesele verbale de control”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Fondurile vor fi utilizate pentru extinderea sistemului de canalizare pe 123 străzi publice care nu au fost incluse în proiectele de acest gen finanțate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare și al Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, conform Primăriei Miroslava.

Un alt proiect major de extindere a sistemului de canalizare din comună este finanțat prin intermediul Programul Operațional Infrastructură Mare, fiind implementat de ApaVital. Lucrările au fost demarate în luna iunie 2022, vizează satele Balciu, Horpaz, Miroslava și Valea Adâncă și sunt incluse în lotul II pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în Zona Metropolitană a Municipiului Iași – Zona Sud. Durata de execuție este de 20 de luni. În total vor fi realizați 23.189 metri de rețea de canalizare, 15 stații de pompare, 931 de racorduri și 7.229 metri de conducte de refulare ape uzate.

Primăria desfășoară un proiect de extindere a rețelei de canalizare și prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Lucrările se desfășoară în satele Găureni, Miroslava, Uricani, Valea Adâncă, Valea Ursului și Vorovești, durata de execuție fiind de 24 de luni. La final vor fi realizați 31.205 metri de rețea de canalizare gravitațională, 5.353 metri de conducte de refulare și 13 stații de pompare ape uzate.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top