Connect with us

[P] Farsorul din fruntea CJ Iași. Penalul Costel Alexe a umflat, din pix, numărul de kilometri asfaltați!

Advertorial

[P] Farsorul din fruntea CJ Iași. Penalul Costel Alexe a umflat, din pix, numărul de kilometri asfaltați!

Senatorul Maricel Popa: Săptămâna trecută, liberalul Costel Alexe, încă președinte al Consiliului Județean Iași, a prezentat o nouă statistică triumfalistă a mandatului său. De această dată, din păcate pentru ieșeni, Alexe a mințit în legătură cu kilometrii de drumuri județene pe care i-ar fi modernizat.

Cifrele lui Alexe frizează ridicolul, impostură este absolută. „Peste 130 km modernizați în acest an de administrația PNL”, a clamat liberalul. De fapt, 91 km sunt din cadrul Axei Iași – Suceava. Dintre aceștia, 44 încă nu sunt recepționați. Pe celelalte tronsoane, calitatea lucrărilor este discutabilă, iar costurile s-au majorat extrem de mult, fiind grevat bugetul județean inclusiv cu un împrumut. Spre exemplu, o porțiune de drum din zona lacului Bulbucani (lotul 2) s-a surpat de două ori până acum, ulterior recepției. Altă situație: cei 30 de km modernizați din cadrul drumului județean de la Țuțora și până la Grozești sunt, în realitate, numai 5 km pentru că primii 25 de kilometri fuseseră deja rezolvați de administrația PSD care a condus Consiliul Județean Iași în mandatul trecut.

Amenajările la drumuri nu sunt doar scumpe și proaste cu Alexe la timonă, ci se desfășoară și extrem de lent. Altă speță: proiectul de modernizare a 1,6 kilometri de drum județean demarat în 2021 și care vizează legătura între Pașcani și comuna Vânători încă nu a fost finalizat. Un simplu calcul matematic: 1.600 de metri în 730 de zile înseamnă o medie de 2 metri pe zi. Târâș-grăpiș. Spre comparație, în patru ani, PSD a modernizat nu mai puțin de 81,5 km de drumuri județene doar în partea de vest a județului.

Sunt și alte eșecuri de proporții ale administrației liberale care, zilnic, afectează viața a sute de mii de ieșeni, fără nicio exagerare. Alexe a promis lărgirea la patru benzi (câte două pe fiecare sens) între cartierul CUG din Iași și comuna Ciurea. Nu s-a mișcat nimic. La fel, mult anunțatul drum alternativ către Aeroportul Iași prin Aroneanu este doar o simplă schiță pe hârtie. Centurile ocolitoare pentru Podu Iloaiei și Iași, alte angajamente neonorate ale peneliștilor ieșeni.

În concluzie, Costel Alexe și aghiotanții săi liberali de la Consiliul Județean Iași au prezentat cifre mincinoase. În ultimii trei ani, modernizarea drumurilor județene din Iași a fost un fiasco. Trei ani irosiți, proiecte amânate, comunități întregi ignorate.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Advertorial

To Top