Connect with us

Proiectul Jacobs din Păcurari prinde contur: ultimele avize înainte de autorizare

Investiții private

Proiectul Jacobs din Păcurari prinde contur: ultimele avize înainte de autorizare

Proiectul de construire a unei unități medicale MedEuropa la Iași a ajuns pe masa Comisiei zonale pentru monumente istorice: clădirea va fi ridicată în Păcurari, pe un teren din imediata apropiere a fostei Fabrici de bere.

Fondatorul și președintele MedEuropa este Phillipe Jacobs, el fiind și copreședinte la grupul elvețian de investiții Jacobs Holding. Proiectul a obținut un nou certificat de urbanism de la Primărie la sfârșitul lunii august, și, după obținerea avizului de la Comisia pentru monumente istorice, investiția va putea fi autorizată de către municipalitate, atât timp cât planul urbanistic zonal a fost aprobat de către Consiliul Local.

Terenul unde va fi construită clinica medicală. În vecinătatea terenului vor fi implementate alte două proiecte imobiliare: unul de Continental Hotels și celălalt de Dazz

„Construire unitate medicală cu spitalizare la zi, parter și 3 etaje (cu radioterapie, ambulatoriu, imagistică), împrejmuire, amenajare acces, parcare și incintă, amplasare firmă luminoasă și panou publicitar pe sol, organizare de șantier”, este obiectul proiectului.

Terenul deținut de Medeuropa Investiții SRL, care are o suprafață de circa 3.000 mp, a fost achiziționat de la Continental Hotels. Societatea poate primi rapid autorizația de construire în contextul în care fostul proprietar a obținut o hotărâre de Consiliu Local pentru un Plan Urbanistic Zonal care a inclus construirea unei unități medicale.

MedEuropa a investit recent într-un centru la Constanța circa 5 milioane euro, iar unitatea poata trata 1.000 de pacienți oncologici. Astfel de centre mai sunt în București, Oradea și Brașov. MedEuropa mai are centre de radioterapie în Germania și Franța.

Fondatorul și președintele MedEuropa este Phillipe Jacobs, el fiind și copreședinte al Jacobs Holding AG, un grup de investiţii elveţian cu sediul în Zurich, înfiinţat de antreprenorul Klaus J. Jacobs în 1994, un milionar care a dezvoltat afaceri în domeniul ciocolatei şi al cafelei (brandul Jacobs).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top