Connect with us

Se reiau lucrările la centură? A fost lansată o licitație

Lucrările au o valoare de aproape 130 mil. lei

Proiecte publice

Se reiau lucrările la centură? A fost lansată o licitație

Un sector al centurii ocolitoare a Iaşului a fost ieri scos la licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Valoarea contractului se ridică la aproape 130 milioane lei şi este vorba despre tronsonul de aproape 7 km cuprins între Selgros şi DN28 (trafic greu). Pe prima parte a sectorului, traseul se suprapune cu bd. Poitiers (circa 2 km) până la intersecţia de DN24 Vaslui – Iaşi (bd. Socola). Următorii aproape 5 km se suprapun cu str. Trei Fântâni.

Traseul centurii (prelucrare apix.ro):

„Varian­ta de ocolire (str. Trei Fântâni) traversează râul Vămăşoaia printr-un pod de 12 m lungime. Traseul nou propus pentru varianta de ocolire a impus proiecta­rea unui pod nou. Podul proiectat are o singură deschidere de 24 m cu lungimea totală de 30 m“, se arată în documentaţie, fiind vorba despre primul pod peste Vămăşoaia.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a mai prevăzut alte două poduri peste Vămăşoaia şi unul peste pârâul Vlădiceni (fiecare cu o deschidere de 12 m şi o lungime de 13 m), precum şi al treilea pod, tot peste Vămăşoaia cu deschidere de 15 m şi o lungime de 27 m. Podurile menţionate ar urma să le înlocuiască pe cele existente.

Nu în ultimul rând, pe DN28 este prevăzut un pasaj peste calea ferată cu o lungime totală a suprastructurii de peste 300 metri. „Lăţimea părţii carosabile este de 7,80 m, cu trotuare de 2 x 1,5 m“, se mai precizează în documentaţie.

Un pasaj este propus şi pentru zona intersecţiei Poitiers – Socola – Trei Fântâni. „Se propune asigurarea tuturor relaţiilor de trafic în condiţii de siguranţă şi confort prin proiectarea unui nod rutier denivelând drumul naţional DN24 cu un pasaj de 172 m lungime şi 2 benzi de circulaţie. Astfel, fluenţa fluxurilor principale de trafic pe DN24 este asigurată. Relaţiile de trafic cu str. Trei Fântâni şi bd. Poitiers se vor realiza pe sub pasajul nou cu o intersecţie giratorie şi bretele în lungul pasajului“, se arată în documentaţia de atribuire a contractului.

Termenul pentru depunerea ofertelor de către companiile interesate este 19 august, iar lucrările ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de 30 de luni.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top