Connect with us

Stadiul licitațiilor SRU: ambele sunt blocate – se așteaptă soluționarea unor contestații

Proiecte publice

Stadiul licitațiilor SRU: ambele sunt blocate – se așteaptă soluționarea unor contestații

Cele două licitații lansate anul trecut în relație cu Spitalul Regional de Urgență (SRU) Iași sunt, în prezent, blocate, în condițiile în care participanți la procedură au contestat evaluările și rapoartele în baza cărora au fost stabiliți câștigătorii.

În același timp, licitația majoră (de construire efectivă a SRU, un contract cu o valoare estimată la 1,9 miliarde lei) încă nu a fost lansată și are o întârziere de cel puțin un an. Spitalul regional are finanțarea asigurată, iar costurile actualizate arată o investiție totală de 3,3 miliarde lei (fără TVA), cu 37% mai mult față de acum patru ani.

În prezent, sunt două licitații în desfășurare:

Ambele contestații ar urma să fie soluționate de către Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) în cursul lunii ianuarie, dar nu este exclus ca, ulterior, să existe și acțiuni în instanță, ceea ce ar tergiversa și mai mult atribuirea contractelor.

SRU va fi construit pe un teren de 12 hectare, în Moara de Vânt la circa 2,5 km de centrul Iașului, principalul acces urmând a fi asigurat dinspre bld. C.A. Rosetti. Cheltuielile operaționale se vor ridica la circa 75 milioane euro/an, în condițiile în care unitatea spitalicească va avea circa 3.000 de angajați.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top