Connect with us

Prima școala care va fi reabilitată cu banii PNRR: Conest a semnat contractul cu Primăria Iași

Proiecte publice

Prima școala care va fi reabilitată cu banii PNRR: Conest a semnat contractul cu Primăria Iași

Municipalitatea ieșeană a atribuit una dintre cele licitațiile PNRR pentru reabilitarea de unități școlare: lucrările la Colegiul Tehnologic „Dimitrie Leonida” se vor desfășura pe parcursul acestui an, în condițiile în care termenul de finalizare este decembrie 2024.

Contractul a fost atribuit constructorului Conest pentru suma de 3,8 milioane lei (fără TVA), în contextul în care la licitație au participat alți trei ofertanți. Semnarea a avut loc la finalul anului trecut, dar anunțul de atribuire a fost publicate zilele trecute de Primăria Iași.

Unitatea școlară dispune de un teren de 2 ha pe care se află 7 construcții, dar numai corpul principal (cel în care se află spațiile de învățământ), ridicat în anul 1978, va fi reabilitat în cadrul contractului cu Conest. Același constructor va semna cu Primăria și un al contract PNRR: cel privind reabilitarea Colegiului „Ioan C. Ștefănescu”, unde valoarea estimată ajunge la 26,8 milioane lei – Conest este singurul ofertant la procedură.

Stadiul licitațiilor privind reabilitarea de unități școlare:

De asemenea, în desfășurare este și licitația privind reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, în cazul căreia Primăria trebuie să facă o nouă evaluare (a treia), după ce primele două rapoarte au fost anulate. Această investiție este finanțată prin intermediul unui program național privind reabilitarea de clădiri cu risc seismic în care funcționează școli, iar alocarea de la guvern depășește pragul de 70 milioane lei. În total, investițiile pentru reabilitarea de școli ajung la circa 150 milioane lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top