Connect with us

Unde vor fi sensuri unice, benzi pentru autobuze și noi pietonale în oraș?

Trafic

Unde vor fi sensuri unice, benzi pentru autobuze și noi pietonale în oraș?

Primăria Iași va încheia cu Facultatea de Mecaniă un acord pentru realizarea de studii de trafic. Protocolul va fi aprobat astăzi în plenul Consiliului Local, iar municipalitatea va achita 300.000 lei. Acordul va fi valabil timp de un an, iar Primăria promite ca va informa periodic despre rezultatele obținute.

Scopul acordului vizează, în principal, realizarea a trei studii ce fac referire la sensuri unice, benzi dedicate transportului public şi crearea de noi spaţii pietonale. Parteneriatul va fi semnat cu Facultatea de Mecanică întrucât în cadrul acestei facultăți funcționează un Centru de cercetare în siguranţă rutieră.

Conform celor mai recente declarații ale primarului, primele benzi dedicate transportului public ar urma să fie pe bd. Nicolae Iorga și șos. Nicolina, precum și pe alte artere de circulație care au căi de rulare pentru tramvaie, iar acestea pot fi folosite și de autobuze. De exemplu, pe Nicolae Iorga se are în vederea desființarea stațiilor CTP de la trotuar, iar autobuzele să oprească în stațiile de tramvai.

În ceea ce privește sensurile unice, primarul a susținut recent că se au în vedere mai multe străzi din oraș, dar nu a nominalizat la modul concret. Nu în ultimul rând, noile spații pietonale ar urma să fie înființate prin interzicerea accesului auto pe actuale străzi, în special în zona centrală, un exemplu în acest sens fiind str. I.C. Brătianu și bd. Ștefan cel Mare (tronson intersecție I.C. Brătianu – Casa Modei).

Centrul de la Facultatea de Mecanică desfăşoară activităţi de cercetare în ceea ce priveşte managementul traficului rutier, determinarea prin studiu în timp real a punctelor critice în trafic, fluidizarea traficului în punctele critice, estimarea poluării datorată traficului pe baza compoziţiei parcului auto, expertizarea tehnică a accidentelor rutiere şi evlauarea din punct de vedere tehnic a autovehiculelor.

Acordul între cele două entităţi prevede ca Facultatea de Mecanică să realizeze trei studii: identificarea şi analiza posibilităţilor de introducere a sensurilor unice de circulaţie, introducerea benzilor de rulare dedicate transportului public şi analize de fundamentare pentru transformarea unor spaţii circulabile în spaţii pietonale.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top