Connect with us

VIDEO A început construcția primei autostrăzi din Iași: lucrări la Mircești și Pașcani

Trafic

VIDEO A început construcția primei autostrăzi din Iași: lucrări la Mircești și Pașcani

Grupul de firme UMB a început luni, 22 ianuarie, lucrările la prima autostradă din județul Iași, pe sectorul Mircești – Pașcani, parte din A7. Un clip video publicat pe Youtube arată primele excavări în zona nodului turbion, la sud de Pașcani, lucrări fiind demarate și pe raza comunei Mircești.

UMB și-a adjudecat contractul pentru o sumă de 1,7 miliarde lei: vor fi construiți aproape 30 km de drum în regim de autostradă. Lucrările au început ieri, la scurt timp după ce au fost mobilizate în teren mai multe utilaje, și vor fi finalizate în toamna anului 2025, potrivit contractului.

Sursă video: Youtube/Ștef

Sectorul Mircești – Pașcani are o lungime totală de aproape 29 km și tranzitează comunele Mircești, Hălăucești, Mogosești – Siret, Stolniceni – Prăjescu și Pașcani. Traseul autostrăzii, conform documentației analizate de APIX.ro:

  • Sectorul Mircești – Pașcani are o dezvoltare preponderent Sud – Nord. La km 50+070 intersectează DJ 208 (zona Mircești). În zona km 54-57 ocolește pe la Vest localitatea Hălăucești, urmând ca spre final, între km 60+700 și 61+400 traseul să se strecoare pe un coridor între construcții (case) și pădure. Până la km 65, traseul se dezvolta paralel cu CF500 (calea ferată), la Vest de localitatea Cozmești. În zona km 68+700 se strecoară prin coridorul dintre Brătești și Stolniceni – Prăjescu. Din zona km 72 virează ușor către Vest pentru a ocoli localitatea Sodomeni prin Est și municipiul Pașcani pe la Vest. În zona km 71+300 – 71 + 400 traversează viitoarea autostradă A8 (Târgu Neamț – Iași). La km 72+900 intersectează DC111 (strada Morilor) urmând să se facă descărcarea autostrăzii în DN28A (str. Moldovei)
Traseul A7 în jud. Iași

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

To Top