Connect with us

VIDEO Stadiul lucrărilor la podul peste Bahlui

Podul va fi dat în folosință până la sfârșitul anului

Proiecte publice

VIDEO Stadiul lucrărilor la podul peste Bahlui

Podul peste Bahlui, din zona Cicoarei, va fi deschis circulației rutiere până la sfârșitul acestui an. Lucrările au început în luna februarie 2019 și sunt executate de firma Geiger Transilvania, iar valoarea contractului ajunge la 6,5 milioane lei. Podul face legătura între strada Sarmisegetuza din Alexandru cel Bun şi stradela Sofia Nădejde din Cicoarei, spre Ștrandul Municipal și Spitalul Arcadia.

„Până în prezent au fost făcute lucrări de relocare a rețelei de energie electrică LES 20kV (amplasată în albia râului Bahlui, sub amprenta fundațiilor podului), lucrări de relocare a rețelei de canalizare de pe ambele maluri ale râului Bahlui și mai multe lucrări la infrastructura podului (finalizarea coloanelor forate – 46 bucăți, finalizarea radierului culeii C2 și pilei P2 de pe malul drept – zona Cicoarei etc.)”, se arată într-o informare a Primăriei.

Filmare aeriană:

Sursă video: Gabriel Harabagiu (viceprimar Iași)

Proiectul tehnic prevede execuţia unui pod din beton armat cu lungimea totală de 60,7 m, cu trei deschideri, având schema static grinzi simplu rezemate. În secţiunea transversală, podul are o lăţime de 19,4 m, din care 14,8 m – 4 benzi carosabile, iar 1,5 m – 3 trotuare şi un spaţiu de siguranţă

Alte două poduri peste Bahlui pe care le are în vedere Primăria sunt prevăzute în prelungirea bd. Dacia şi între str. Sarmisegetuza şi str. Alexandru Bărbat.

Unde sunt prevăzute celelalte două poduri:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top