Connect with us

Academia Română: „Autostrada Tg Mureș – Iași, prioritate națională”

Autostradă din Maryland, Statele Unite

Proiecte publice

Academia Română: „Autostrada Tg Mureș – Iași, prioritate națională”

Importanța realizării autostrăzii Iași – Târgu Mureș este subliniată și într-o strategie de dezvoltare a României întocmită de Academia Română. Strategia are în vedere perioada 2018 – 2038. Documentul a fost prezentat încă din anul 2016.

„Marea problemă rămasă nerezolvată din perspectiva proiectelor de infrastructură rutieră o reprezintă însă Moldova. Această regiune este mai dinamică din punct de vedere demografic, dar mai săracă în oportunităţi economice şi ca urmare a lipsei infrastructurii, dar şi a distanţei mari faţă de pieţele europene. În acelaşi timp, Transilvania are o economie vibrantă în polii de creştere, dar nu acelaşi dinamism demografic. Aici şomajul este sub 1%, aşa încât practic nu există forţă de muncă calificată disponibilă. Este vital ca România să conecteze demografia (Moldova) cu economia (Transilvania şi zona Bucureştiului). De aceea, autostrada Târgu Mureş-Iaşi trebuie să devină prioritate naţională, aşa cum un drum expres european de foarte bună calitate ar trebui să lege Bucureştiul de regiunea Moldovei, ca şi autostrada care să lege Piteştiul de Sibiu”, se arată în materialul de sinteză al Strategiei de Dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani, document întocmit de Academia Română.

Rețeaua de drumuri necesare în România, conform Academiei Române:

În strategie se arată că în lipsa rutelor de transport evidențiate pe harta de mai sus, România va continua să fie ocolită de marile fluxuri comerciale.

„Sunt schițate proiectele de infrastructură rutieră de care ar avea nevoie România pentru a compensa lipsa coridoarelor europene, soluția fiind construirea din surse proprii sau fonduri europene a autostrăzii Moldova și a unei rețele de drumuri expres, care să dea sens economic geografiei țării din perspectiva transportului rutier”, se menționează în strategie.

Puteți consulta strategia AICI.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top