Connect with us

Au fost autorizate blocurile înalte de lângă Selgros: 150 de apartamente

teren selgros

Investiții private

Au fost autorizate blocurile înalte de lângă Selgros: 150 de apartamente

Un proiect urbanistic inițiat acum aproape 5 ani a primit undă verde de la Primărie Iași. În ultimii ani, proiectul a cunoscut mai multe forme (unele respinse) pentru ca, în final, ansamblul să cuprinde trei blocuri (cu mai multe tronsoane), care să găzduiască 150 de apartamente.

Potrivit autorizației emise de Primăria Iași, parcarea va avea 208 locuri – 162 supraterane și 48 la demisol. Două dintre blocuri vor avea câte două tronsoane (unul cu 9 etaje și celălalt cu 3 etaje), iar cel de-al treilea un singur tronson (9 etaje). În total, 150 apartamente: 42 cu o cameră, 72 cu douăp camere, 33 cu 3 camere și trei cu patru camere.

teren blocuri selgros
Amplasamentul unde vor fi construite cele trei blocuri cu 150 de apartamente

Beneficiarul investiției este Styl Imobil Company SRL, firmă care deține un teren cu o suprafață de aproape 5.300 mp. Blocurile vor avea spații comerciale la parter, iar investitorul susține că pe teren vor mai fi amenajate un loc de joacă pentru copii, spații verzi, circulații auto și pietonale.

Parcarea supraterană va fi amenajată, conform autorizației, pe o parcelă din vecinătate, deținut tot de investitor, respectiv un teren cu o suprafață de aproape 3.400 mp. „Investitorul are obligația de a înstrăina unitatea locativă numai împreună cu locul de parcare aferent și, în mod corelativ, de a proceda la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară individualizat pentru fiecare proprietate în parte”, se mai precizează în autorizație.

schita blocuri selgros
O planșă urbanistică aferentă proiectului de acum câțiva ani care arată amplasarea parcării în raport cu blocurile – accesul între cele două parcele fiind asigurate prin intermediul unui pod. Între timp, cele 4 blocuri cu 10 etaje propuse au devenit 3 cu 5 tronsoane (3 cu 9 etaje, iar 2 cu 3 etaje)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top