Connect with us

Autostrada Sibiu – Pitești: s-a semnat contractul pentru tronsonul Pitești – Curtea de Argeș

Traseul autostrăzii Sibiu - Pitești

Național

Autostrada Sibiu – Pitești: s-a semnat contractul pentru tronsonul Pitești – Curtea de Argeș

După aproape trei ani de licitații și contestații, contractul pentru secțiunea Pitești-Curtea de Argeș a autostrăzii A1 Pitești – Sibiu a fost semnat, scrie Hotnews.ro. Circa 356 milioane de euro pentru 30,35 km de autostradă – contract semnat cu Astaldi, 12 luni proiectare, 48 de luni execuție.

Circa patru ani vor dura lucrările la cei peste 30 de kilometri de autostradă de la Pitești (Bascov) la Curtea de Argeș, asta după ce în alte 12 luni va fi făcută proiectarea. Apoi vor curge 10 ani de garanție.

Compania italiană Astaldi a semnat pe circa 356 de milioane de euro contractul care prevede destul de multe lucrări de artă pe traseu, poduri și viaducte, traversări ale râului Argeș, parcări și centre de întreținere, dar și trei noduri rutiere și un drum de legătură cu municipiul Curtea de Argeș.

„Traseul acestei secțiuni începe în zona localității Curtea de Argeș si continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lățime”, amintește CNAIR.

Consultă mai multe planșe ale proiectului publicate de Hotnews.ro

Articole din categoria Național

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top