Connect with us

Cel mai mare spital pediatric din Moldova a devenit și cel mai modern din toată România! [P]

Local

Cel mai mare spital pediatric din Moldova a devenit și cel mai modern din toată România! [P]

Munca administrației social-democrate de la Consiliul Județean Iași își arată, din nou, roadele. Unitatea medicală asigură de acum condiții optime de spitalizare, tratament și recuperare pentru micuții pacienți din zona Moldovei.

În mandatul social-democrat de la Consiliul Județean Iași a fost realizată întreaga documentație tehnico-economică și a fost transmisă către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) cererea de finanțare pentru modernizarea unității medicale. În data de 24 octombrie 2017, la Palatul Victoria, în prezența premierului de atunci Mihai Tudose, a fost semnat contractul de finanțare în valoare de aproximativ 27 de milioane de euro.

În data de 6 mai 2019 a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor, iar pe 18 septembrie 2019 a fost dat ordinul de începere a lucrărilor și a început implementarea investiției.

Președintele interimar al PSD Iași Bogdan Cojocaru consideră că munca social-democraților a fost determinantă în implementarea acestei investiții și atrage atenția asupra faptului că actuala administrație penelistă nu are alte proiecte majore, iar dezvoltarea Iașului va fi pusă sub semnul întrebării în următorii ani după ce toate investițiile rămase din guvernarea locală PSD de la Consiliul Județean vor fi finalizate.

Nu m-au deranjat festivismul și pronunțatul caracter electoral al evenimentului de recepție a lucrărilor. Nu m-a deranjat nici faptul că, în discursurile lor sforăitoare, președintele CJ și primarul, ambii liberali, nu au amintit nicio frază că acesta a fost un efort de lungă durată, la care și-au adus aportul mai multe administrații județene. Pentru readucere aminte: în mandatul PSD la CJ (2016-2020) a fost semnat contractul de finanțare și au demarat efectiv lucrările. Ce mă îngrijorează realmente este că actuala conducere PNL a Consiliului Județean nu are proiecte noi. Nici spre finanțare, nici în licitație, nici în execuție. Vor urma câțiva ani grei, cu o lipsă acută de investiții. Dar acest adevăr Alexe nu-l va spune public niciodată”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru, președinte interimar PSD Iași.

Și senatorul Maricel Popa s-a declarat mulțumit de faptul că această investiție a ajuns la final, dar a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că actuala administrație județeană doar taie panglica la investițiile rămase din timpul administrației social-democrate.

Când Costel Alexe a preluat mandatul de șef al Consiliului Județean Iași i-am făcut cadou o foarfecă cu care să inaugureze multiplele investiții pe care echipa PSD împreună cu mine le-am demarat în mandatul trecut. Ieri a fost un astfel de moment și sunt foarte mulțumit că Spitalul de Copii «Sf. Maria» a devenit cea mai modernă unitate pediatrică din țară. Din păcate, Alexe a îngropat alte investiții extrem de importante: axa rutieră strategică Iași – Suceava, construirea unui nou sediu pentru Filarmonica ieșeană, construirea unui nou sediu pentru Opera Națională Română Iași, modernizarea rețelei de drumuri județene, transportul județean de călători, extinderea rețelelor de alimentare cu gaze naturale în comunitățile rurale”, a declarat parlamentarul ieșean Maricel Popa.

Valoarea totală a investiției a fost de peste 25 de milioane de euro, mare parte fonduri europene nerambursabile alocate prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top