Connect with us

Comisar european: Centura Bacăului este esențială – 145 mil. euro, aprobate de UE

Proiecte publice

Comisar european: Centura Bacăului este esențială – 145 mil. euro, aprobate de UE

Comisia Europeană a aprobat miercuri o investiție de peste 145 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a finanța construcția șoselei de centură de 31 km în jurul orașului Bacău, scrie Euractiv.ro.

Proiectul va devia traficul de tranzit și vehiculele grele de marfă în afara orașului, reducând astfel accidentele, congestionarea și poluarea. Șoseaua de centură reprezintă o verigă a marii artere de transport care leagă Ploieștiul de Siret și face parte din rețeaua centrală TEN-T.

Centura se află deja în construcție, fiind parțial finalizată. Finanțarea acordată de Comisie va permite autoritățile să deconteze banii deja achitați constructorului.

“Această șosea de centură este esențială pentru dezvoltarea orașului Bacău și a împrejurimilor sale, deoarece va facilita mobilitatea și accesul în regiune. De asemenea, proiectul va contribui la creșterea siguranței rutiere și la reducerea poluării, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra sănătății și bunăstării cetățenilor. Scopul politicii de coeziune nu este doar de a construi infrastructuri esențiale, ci și de a îmbunătăți viața oamenilor”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Prin construirea centurii va scădea nivelului de congestionare a traficului, care va contribui la reducerea zgomotului și a poluării atmosferice.

Se preconizează că proiectul va fi funcțional începând din luna septembrie 2021.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top