Connect with us

Cum arată autobuzele electrice care ar putea fi aduse la Iași

Trafic

Cum arată autobuzele electrice care ar putea fi aduse la Iași

Cea de-a doua licitație pentru livrarea a 24 de autobuze electrice (10 metri) la Iași este dominat tot de firme turcești și chineze. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a înregistrat două oferte, conform anunțului publicat în SICAP: turcii de la Bozankaya și chinezii de la asocierea Golden Dragon Bus – Xiamen.

Model Bozankaya
Model Xiamen

Notă. Pozele au fost selectate de pe site-urile producătorilor ținând cont de modelul de autobuz pe care aceștia îl asigură la o lungime de 10 metri. Apix.ro nu are garanția că aceste tipuri de autobuze au fost și licitate în cazul Iașului, fotografiile având un caracter informativ.

Ofertanţii au licitat pentru toate cele patru loturi cuprinse în procedură organizate de MDRAP: Iaşi (24 autobuze, 54,5 milioane lei), Consiliul Judeţean Neamţ (21 autobuze, 48,1 milioane lei), Târgu Mureş (15 autobuze, 34,4 milioane lei) şi Tulcea (10 autobuze, 22,8 milioane lei).

În luna august, MDRAP a deschis ofertele la o altă licitaţie pentru furnizarea de autobuze în mai multe oraşe din ţară. În cadrul acestei proceduri, Iaşul figurează cu 20 autobuze electrice, în lungime de 12 metri (55,5 milioane lei)

La prima licitație participă și firmele enumerate mai sus, alături de New Kopel Import SRL (sucursală a Shlomo Motors LTD din Israel), Anadolu Automobil Rom SRL (companie cu acţionarat turcesc, importator ISUZU) şi Solaris Bus & Coach (Polonia).

Amintim că MDRAP are în derulare o licitație și pentru livrarea a 16 tramvaie la Iaşi, în lungime de 30 metri. În acest caz, a fost înregistrată o singură ofertă, cea a producătorului PESA din Polonia. Oferta se află în evaluare încă din luna iulie, iar un rezultat este așteptat cel târziu în luna noiembrie.

Tot pentru livrarea a 16 tramvaie (min. 26 metri) are și Primăria Iași în desfășurare o procedură de achiziție. Ofertele au fost deschise în luna august: o ofertă de la PESA și una de la Bozankaya.

Toate achizițiile de mai sus sunt finanțate cu fonduri europene. În urma acestei proceduri, flota CTP va fi completată cu un număr totală de 44 autobuze electrice și 32 de tramvaie, valoarea estimată a achizițiilor fiind de peste 430 milioane lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

To Top