Connect with us

Cum poți obține independența energetică? Ghid practic pentru cetățeni, asociații, comunități și autorități

Utile

Cum poți obține independența energetică? Ghid practic pentru cetățeni, asociații, comunități și autorități

Organizația Greenpeace a lansat „Ghidul comunităților de energie” pentru a fi de folos curioșilor, comunităților care vor să își producă singure energia, asociațiilor sau chiar autorităților și a aduce energia în mâinile oamenilor.

„Avem nevoie de un sistem energetic complet diferit, care să confere autonomie energetică oamenilor. Scopul comun al tuturor locuitorilor planetei trebuie să fie oprirea arderii combustibililor fosili. Trebuie să ne folosim de toate uneltele pe care le avem la îndemână pentru a atinge acest țel”, spune Greenpeace.

Ghidul a fost elaborat de trei organizații (Friend of the Earth, REScoop, Energy Cities) care colaborează în cadrul Coaliției Europene pentru comunitățile de energie. Printre altele, ghidul cuprinde informații ușor de înțeles despre:

  • Diferitele forme de organizare ale unei comunități de energie
  • Cum formezi o echipă și cum sensibilizezi comunitatea
  • Cum alegi activitatea potrivită pentru comunitatea ta
  • Tipurile de energie regenerabilă către care te poți îndrepta
  • Primii pași ai proiectului, de la studii de fezabilitate la obținerea finanțării

„Pe parcursul lecturii vei descoperi sfaturi, link-uri utile și multe alte resurse care pot ajuta comunitățile să își obțină independența energetică și să lupte în mod direct împotriva schimbărilor climatice. Vei afla astfel că este posibil ca prin comunitățile de energie să creem cu toții un sistem energetic nou, echitabil, 100% regenerabil, deținut de oameni și care să nu compromită bunăstarea generațiilor viitoare”, au mai precizat reprezentanții Greenpeace.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top