Connect with us

Două oferte pentru modernizarea Penitenciarului Iași: contractul trece pragul de 20 mil. lei

Proiecte publice

Două oferte pentru modernizarea Penitenciarului Iași: contractul trece pragul de 20 mil. lei

Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași a primit două oferte la un contract cu o valoare de peste 21 milioane lei, fără TVA, contract care presupune lucrări de consolidare și modernizare a corpului A al complexului din Copou.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice, ofertele au fost înaintate de două asocieri conduse de Decontruct AG (Cluj) și, respectiv, Mădbeton (Maramureș). Prezența firmei clujene la licitații din Iași este o premieră, în timp ce societatea maramureșeană desfășoară activități la Iași de mai mulți ani.

Penitenciarul va stabili câștigătorul licitației cel târziu la începutul lunii noiembrie, astfel că lucrările de modernizare ar putea demara în primăvara anului viitor. „Clădirea studiată, având funcțiunea de pavilion de detenție, a fost edificată în anul 1983, cu un regim de înălțime S(parțial)+P+1E și o suprafață construită de 1.637 mp, iar din punct de vedere planimetric aceasta este formată din trei tronsoane așezate în forma literei U”, se arată în documentația urbanistică.

În proiect se arată că indicatorii urbanistici rămân cei actuali. În schimb, principalele intervenții vor viza lucrări la structura de rezistență (consolidare) și reabilitare energetică (sporirea rezistenței termice). Banii sunt asigurați de la bugetul de stat.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top