Connect with us

Investiție de un milion de euro la USV Iași pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile

Local

Investiție de un milion de euro la USV Iași pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va avea propria centrală fotovoltaică. În acest sens, instituția de învățământ superior a depus spre finanțare la Ministerul Energiei, un proiect a cărui valoare depășește patru milioane de lei. Investiția de la USV Iași va fi utilizată în scopul producerii de energie regenerabilă prin conversia energiei solare în energie electrică pentru consumul propriu.

Valoarea totală a proiectului este de 4.868.250 lei, fiind solicitată prin apelul de proiecte intitulat „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum”, derulat de Ministerul Energiei, din fondurile alocate României prin Fondul pentru Modernizare (FM).

Investiția presupune instalarea unui sistem fotovoltaic cu o capacitate de 749 KW, format din 1744 de panouri fotovoltaice, ce se vor monta pe o suprafață de 5000 mp.

Toate panourile vor fi amplasate pe clădirile instituției, atât pe cele de la sediul central, cât și pe cele din campusul universitar, cantină și din cadrul Fermei Didactice „V. Adamachi”.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top