Connect with us

Loteria PNRR: Guvernul publică o fișă de proiect pentru centralizarea propunerilor

Național

Loteria PNRR: Guvernul publică o fișă de proiect pentru centralizarea propunerilor

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat aseară o fișă de proiect care poate fi folosită de orice persoană interesată pentru a formula propuneri în sensul actualizării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Potrivit ministrului Cristian Ghinea, propunerile de reforme și investiții pot fi trimise până cel târziu pe 25 februarie pe adresa de mail dezbateri.pnrr@mfe.gov.ro.

„Fără hârțogărie sufocantă la PNRR. Lansăm fișa de depunere a ideilor de reformă și investiții. Am pus astăzi la dispoziția ministerelor, organizațiilor și tuturor persoanelor interesate o fișă standard prin intermediul căreia pot trimite propuneri de reforme și investiții pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Prin Fișa de Proiecte și Reforme putem să standardizăm și procesul de analiză – fără hârțogărie în exces, propuneri explicate simplu și la obiect. Și, bineînțeles, fără ștampile”, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

Înainte de a completa o astfel de fișă, cei interesați li se recomadă să consulte următoarele documente pentru a putea fi formulată o propunere argumentată:

PNRR trebuie actualizat până cel târziu la sfârșitul lunii martie 2021, iar, în aprilie, trebuie depus spre aprobare la Comisia Europeană. Valoarea totală a finanțării aprobate pentru România ajunge la peste 30 miliarde de euro (granturi și împrumuturi).

Deocamdată, la Iași au venit propuneri de proiecte doar din partea asociațiilor care militează pentru construirea de autostrăzi:

  • Moldova vrea autostradă a propus includerea capetelor sectorului montan din autostrada A8 Târgu Neamț – Târgu Mureș (circa 50 km)
  • Împreună pentru A8 a propus includerea sectorului de autostradă Iași – Tg Neamț, ceea ce ar rezolva, spun inițiatorii, problema centurilor ocolitoare la Iași, Podu Iloaiei și Târgu Frumos

Deși există un număr semnificativ de organizații neguvernamentale la Iași, ONG-uri foarte vocale când se pune problema unor finanțări de la bugetul local sau cel județean, nicio altă asociație nu a formulat propuneri pentru proiecte ale Iașului care să fie finanțate prin intermediul PNRR.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Național

To Top