Connect with us

VIDEO – UPDATE Marșul auto pentru A7 și A8: Proclamația de la Cristești

Mișcări civice

VIDEO – UPDATE Marșul auto pentru A7 și A8: Proclamația de la Cristești

UPDATE: La marșul motorizat au participat peste 350 de vehicule: autoturisme, camioane, tiruri și motociclete. Manifestanții au dat citire și unei „proclamații” la Cristești în care și-au exprimat revendicările.

Știrea inițială:

Asociația „Împreună pentru A8” organizează pe 10 aprilie un amplu protest pentru susținerea construirii autostrăzilor A7 și A8 cu finanțarea prin intermediul Planului Națională de Redresare și Reziliență (PNRR).

Mitingul va avea loc la Cristești, la intersecția DE 85 / DN 15B (spre Târgu Neamț), începând cu ora 12.00. Anterior, mai multe coloane de mașini se vor deplasa din mai multe județe ale Moldovei. Organizatorii au anunțat punctele și ora de plecare din fiecare județ:

  • Iași: bld. Păcurari, sens giratoriu capăt Păcurari – ora 10.00
  • Suceava: Hotel Mandachi – ora 10.30
  • Piatra Neamț: Hotel Ceahlăul – ora 10.30
  • Târgu Neamț: Piața Adormirea Maicii Domnului – ora 11.30
  • Botoșani: Parcare Piața Centrală – ora 11.00
  • Roman: Casa de Cultură – ora 11.00
  • Vaslui: PECO OMV – ora 08.30

La protest vor participa și oameni de afaceri, unul dintre aceștia fiind Marian Berdan (Electra), el popularizând manifestarea pe Facebook. Pe rețeaua socială, aproape 100 de persoane au spus că vor participa, iar alte 400 s-au arătat interesate.

Asociatia agricultorilor din județul Iași se alătură marșului nostru. Județul Iași are fermieri care muncesc non-stop și aduc plus valoare acestui județ. Acești oameni vor fi alături de noi sâmbătă”, a anunțat unul dintre liderii asociației „Împreună pentru A8”, Cătălin Urtoi.

Fermierii au organizat un alt protest ieri la Iași, utilajele acestora mărșăluind prin oraș.

  • Avem certitudinea că mitingul pentru susținerea finanțării autostrăzilor A7 și A8 prin PNRR va fi cel mai mare marș auto din ultimii ani! Vor participa persoane fizice din toate județele Moldovei, asociații civice, asociații ale transportatorilor profesioniști, asociații ale fermierilor, dealeri auto, oameni de afaceri, adică câteva sute de mașini. Vor veni și asociații ale motocicliștilor. Noi sperăm ca numărul confirmat în această seară să fie de aproximativ 500 de unități mobile ( autoturisme, camionete, tiruri și moto) – Cătălin Urtoi

Evenimentul creat pe Facebook pentru acest protest poate fi accesat AICI.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Mișcări civice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top