Connect with us

O comună din județ, mai tare ca Iașul: PUG-ul va fi digitalizat

Satul Maxut, Deleni. FOTO: Hârlău625

Local

O comună din județ, mai tare ca Iașul: PUG-ul va fi digitalizat

Comuna Deleni, din zona Hârlăului, va deveni prima unitate administrativ-teritorială din județ care va avea elaborat Planul Urbanistic General în format digital. Proiectul, cu o valoare de aproape jumătate de milion de lei, este finanțat prin intermediul PNRR.

„Această investiție face parte din cele șase contracte de finanțare încheiate între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în valoare de aproximativ 7,2 milioane de lei și care vizează reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale”, se arată într-un comunicat.

Ideea unui PUG digital există și la nivelul Primăriei Iași, dar principala problemă a autorității locale este că nu există la acest moment un PUG actualizat. În continuare, Iașul se ghidează urbanistic după un PUG din 1999, iar multe zone din intravilanul municipiului nici măcar nu sunt reglementate ceea ce creează premisele unei dezvoltări haotice, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

De la jumătatea lunii mai 2022, când a fost deschisă platforma digitală pentru prima rundă din Componenta 10 – Fondul local, au fost depuse 3.261 de cereri de finanțare la nivel național însumând mai mult de 1,6 miliarde de lei, aproape 60% din fondurile alocate acestei componente. Termenul de finalizare a apelului de proiecte este 30 iunie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top