Connect with us

O primărie limitrofă Iașului vrea să obțină din vânzarea unui teren un sfert din cheltuielile bugetare de anul trecut

Tranzacții

O primărie limitrofă Iașului vrea să obțină din vânzarea unui teren un sfert din cheltuielile bugetare de anul trecut

Primăria Valea Lupului a reluat licitația privind vânzarea terenului de 16.000 mp pe care îl deține pe teritoriul administrativ al comunei Miroslava, lângă Dedeman, după ce o primă tentativă, organizată anul trecut, a eșuat, procedura fiind anulată din cauza unor „vicii de procedură”. Prețul de pornire este de 7,2 milioane lei.

Potrivit anunțului publicat în Monitorul Oficial, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 martie, iar eventuale solicitări de clarificări pot fi trimise până pe 26 februarie. Pentru participarea la procedură, ofertanții trebuie să depună o garanție egală cu 3% din prețul de pornire, respectiv 215.000 lei.

Terenul este evidenția cu roșu

Terenul poate fi achitat integral sau în trei rate: prima la momentul semnării contractului, a doua în termen de 12 luni, iar a treia în termen de 24 de luni. Dacă va reuși vânzarea, Valea Lupului va obține o sumă consistentă la bugetul local: spre comparație, autoritatea locală a avut, anul trecut, cheltuieli totale de 28 milioane lei, iar prețul de pornire la licitație reprezintă un sfert din această sumă. În schimb, veniturile comunei au fost de 37 milioane leiconsultă execuția bugetară detaliată pe anul 2023 a comunei Valea Lupului.

Conform certificatului de urbanism emis de Primăria Miroslava, în zonă pot fi construite unități pentru „activități productive compuse din industrie și servicii”. În prezent, terenul este pășune.

„Accesul se va realiza prin calea de acces proprietatea comunei Valea Lupului, cu drept de servitute. Vom analiza împreună cu dobânditorul terenului dacă va deveni drum public sau drum privat, funcție de avantajele ulterioare”, este una dintre clarificările făcute de Primăria Valea Lupului, cu ocazia licitației anulate de anul trecut.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top