Connect with us

Parcarea vehiculelor grele la Iași, interzisă din 2020

Trafic

Parcarea vehiculelor grele la Iași, interzisă din 2020

Consilierii locali vor decide vineri, 20 decembrie, interzicerea parcării vehiculelor de transport marfă și a celor destinate transportului de călători, cu masa totală mai mare de 3,5 tone. Măsura este valabilă atât pe domeniul public, cât și pe cel privat al municipiului, inclusiv parcările de reședință și locurile de parcare reglementate sau nereglementate.

Parcarea este permisă temporar doar pentru a îmbarca/debarca persoane, de a încărca/descărca bunuri și doar dacă nu este perturbată circulația din zona respectivă.

„S-a constatat că pe străzile din Municipiul Iași, pe aleile dintre blocuri și în pacările aferente acestora, parcările voluntare ale vehiculelor grele sunt extrem de frecvente. Astfel, un număr semnificativ de vehicule din această categorie sunt fie parcate la domiciliul șoferilor sau proprietarilor, fie pe spațiile verzi ale domeniului public sau privat al Municipiului, fie sunt abandonate de multă vreme pe diverse artere. Un astfel de vehicul ocupă mai mult de un loc de parcare, rezidenții fiind nevoiți să-și parcheze mașinile de-a lungul diferitelor artere, reducând astfel semnificativ capacitatea de circulație pe acestea, respectivele străzii fiind efectiv ștrangulate”, se arată în proiectul de hotărâre.

O altă interdicție vizează comercializarea de produse sau prestarea de servicii direct din aceste vehicule, cu excepția celor din spațiile special amenajate în acest scop (târg de cherestea, piața de gross etc.).

Cei care nu respectă interdicția pot fi sancționați cu o amendă de până la 2.500 lei, în acest sens fiind împuternicită Poliția Locală și inspectori ai primarului.

Deocamdată, Primăria nu are soluții și în ceea ce privește interzicerea, sau măcar reglementarea, traficului greu pe raza orașului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top