Connect with us

Pasajul Frumoasa va fi reabilitat: investiție de 5 milioane lei

Proiecte publice

Pasajul Frumoasa va fi reabilitat: investiție de 5 milioane lei

Primăria vrea să refacă pasajul Frumoasa în 8 luni. În acest sens, vineri vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici (investiție de 5 milioane lei, inclusiv TVA) și va fi alocată suma de 300.000 lei care va permite Primăriei să lanseze licitația de proiectare și execuție a lucrărilor.

Lățimea părții pietonale a pasajului are aproape 5 metri, în timp ce lungimea acestuia este de 40 metri. Scările de acces au 30 metri lungime (pe str. Libertății) și 23 metri lungime (pe stradela Cetățuia).

Pasajul pietonal asigură subtraversarea pietonală a unui pachet de 3 linii de cale ferată, între cartierele Nicolina și Frumoasa.

Printre lucrările care vor fi executate se numără:

  • modernizarea structurii de rezistență a pasajului (placaj din piatră naturală pe toată lungimea și lățimea pasajului – pe tavan, pereți și podină, iluminat led, monitorizare video, sistem de colectare și dirijare a apelor pluviale)
  • reparații executate la nivelul camerei tehnice
  • modernizarea căilor de acces (iluminat led, monitorizare video, reparații scări și podini, placaj din piatră naturală, facilități pentru persoanele cu dizabilități, copertină pe fiecare rampă de acces)
  • reparații executate în exteriorul pasajului

Potrivit documentațiilor tehnice, modernizarea pasajului va asigura o durată de exploatare de circa 50 ani.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top