Connect with us

Pasajul Frumoasa va fi reabilitat: investiție de 5 milioane lei

Proiecte publice

Pasajul Frumoasa va fi reabilitat: investiție de 5 milioane lei

Primăria vrea să refacă pasajul Frumoasa în 8 luni. În acest sens, vineri vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici (investiție de 5 milioane lei, inclusiv TVA) și va fi alocată suma de 300.000 lei care va permite Primăriei să lanseze licitația de proiectare și execuție a lucrărilor.

Lățimea părții pietonale a pasajului are aproape 5 metri, în timp ce lungimea acestuia este de 40 metri. Scările de acces au 30 metri lungime (pe str. Libertății) și 23 metri lungime (pe stradela Cetățuia).

Pasajul pietonal asigură subtraversarea pietonală a unui pachet de 3 linii de cale ferată, între cartierele Nicolina și Frumoasa.

Printre lucrările care vor fi executate se numără:

  • modernizarea structurii de rezistență a pasajului (placaj din piatră naturală pe toată lungimea și lățimea pasajului – pe tavan, pereți și podină, iluminat led, monitorizare video, sistem de colectare și dirijare a apelor pluviale)
  • reparații executate la nivelul camerei tehnice
  • modernizarea căilor de acces (iluminat led, monitorizare video, reparații scări și podini, placaj din piatră naturală, facilități pentru persoanele cu dizabilități, copertină pe fiecare rampă de acces)
  • reparații executate în exteriorul pasajului

Potrivit documentațiilor tehnice, modernizarea pasajului va asigura o durată de exploatare de circa 50 ani.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top