Connect with us

Primăria pregătește extinderea pârtiei de ski

Foto: curierul-iasi.ro

Proiecte publice

Primăria pregătește extinderea pârtiei de ski

Pârtia de ski va fi extinsă, cel puțin așa rezultă dintr-un aviz urbanistic eliberat în luna octombrie. Potrivit unui certificat de urbanism, municipalitatea vrea să scoată din fondul forestier o suprafață de 0,6 ha pentru a extinde pârtia.

Pârtia se află în zona pădurilor Șorogari – Țicău și are o lungime de 420 metri, în timp ce lățimea variază între 20 și 30 metri. Altitudinea la start este de 370 metri, iar la sosire este de 320 metri, diferența de nivel fiind de 50 metri cu o pantă de înclinare de 16%.

Dotările pârtiei sunt foarte vechi și, de regulă, în fiecare sezon rece apar defecțiuni la instalații. Despre modernizarea pârtiei se vorbește de mai mulți ani, dar Primăria nu a făcut vreodată vreun pas concret în acest sens. Instalația actuală a telescaunului a fost achiziționată în 2005. Anul trecut, oficialii municipalității estimau că necesarul de investiții la pârtie se ridică la peste 300.000 euro.

Tot în 2017, consilierii locali ai PNL au propus dotarea pârtiei de schi cu instalaţie de teleschi sau Babylift schi şi tunuri de zăpadă care pot produce zăpadă artificială la o temperatura de maxim 5 grade Celsius, pentru perioada sezonului rece. Pentru sezonul cald, liberalii propun înfiinţarea unui Skate Park cu nocturnă, iar pe pârtia de schi amenajarea de traseu enduro,  practicarea de sporturi tip Donwhill sau Freeride, toate dedicate bicicliştilor.

Propunerea nu s-a materializat și într-o hotărâre a Consiliului Local, în contextul în care executivul primăriei refuză în mod constant să introducă pe ordinea de zi a plenului proiecte de hotărâre propuse de opoziția politică.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top