Connect with us

Primarul anunță credit de 100 mil. lei pentru construirea unui nou stadion/Replica opoziției: „Mandatul și stadionul”

Randare a stadionului Regele Ferdinand I, propus la Iași

Alegeri 2024: idei și proiecte

Primarul anunță credit de 100 mil. lei pentru construirea unui nou stadion/Replica opoziției: „Mandatul și stadionul”

Primarul Mihai Chirica a susținut, miercuri în plenul Consiliului Local (CL), că va propune, în ședința următoare, contractarea unui împrumut de 100 milioane lei, fonduri care ar urma să fie utilizate pentru lansarea proiectului de construire a unui nou stadion în Moara de Vânt.

Potrivit edilului, suma, care reprezintă un sfert din necesarul de finanțare, va fi completată cu un program multianual de investiții astfel încât stadionul să fie construit într-un orizont de 3-4 ani. Opoziția din CL a criticat anunțul primarului și a susținut că este doar o „promisiune electorală”.

Construirea unui nou stadion a fost proiectul pe care, în campania electorală din 2020, răspunzând la o întrebare a presei (vezi video), primarul și-l asumase că va fi investiția pe care o va finaliza în actualul mandat. De asemenea, despre acest proiect s-a vorbit și în primul mandat al primarului Chirica și încă de pe vremea când la conducerea instituției se afla Gheoghe Nichita. Singurii pași făcuți au vizat realizarea și actualizarea unor documentații tehnice.

Cred că este onorabil să dăm noi, actualul consiliu local, drumul la construirea noului stadion”, a declarat primarul Mihai Chirica în plen. Pentru a putea contracta creditul, municipalitatea are nevoie de acordul Ministerului de Finanțe.

Mandatul și stadionul. Vedem doar promisiuni, mie mi-ar fi rușine, nici măcar nu aș mai deschide subiectul. Domnule primar, este a treia oară când candidați? Poate ar trebui să aplicați ceea ce spun colegii dvs. de partid – fapte, nu vorbe. Lumea striga încă de când Iașul a intrat în Liga I și până să înceapă campania electorală nu v-am auzit discutând despre acest lucru, și nu am văzut în cei patru ani de mandat în buget, haideți să fim serioși”, a comentat consilierul USR Ionuț Anastasiei. „Nu ați citit bugetele”, a replicat primarul.

În context, aminitim că, recent, Guvernul a preluat de la Primărie proiectul Sălii Polivalente și s-a angajat să lanseze licitația și să finanțeze investiția. Plenul CL se reunește miercuri în ședință, reuniune cu ocazia căreia vor fi dezbătute peste 50 de proiecte de hotărâre. Printre proiecte se numără și alocarea a circa un milion de euro pentru diverse structuri sportive.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Alegeri 2024: idei și proiecte

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top